Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Έκπτωση των τόκων στο 100% για τα επιχειρηματικά δάνεια

Μέτρο – ανάσα για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις, που επιβιώνουν με δανεικά μέσα στην κρίση, προωθεί η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη ρευστότητά τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχετική διάταξη που θα περιλαμβάνει ο νέος Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ) θα δίνει το δικαίωμα στις επιχειρήσεις να εκπίπτει το 100% των τόκων που πληρώνουν για τα επιχειρηματικά τους δάνεια.

Ουσιαστικά, το υπουργείο Οικονομικών έρχεται να αναθεωρήσει επί τα βελτίω τη συγκεκριμένη φοροαπαλλαγή που σε αξία είναι… σχεδόν αντίστοιχη με αυτήν της έκπτωσης των τόκων από στεγαστικά δάνεια των φορολογουμένων που κατήργησε το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για το καθεστώς της έκπτωσης που έχει να κάνει με τους τόκους για τα κεφάλαια που δανείζονται οι επιχειρήσεις και η οποία σήμερα περιορίζεται στο 5% – στο ύψος δηλαδή του επιτοκίου που καταβάλλει το Δημόσιο για τα έντοκα γραμμάτια τρίμηνης διάρκειας. Για παράδειγμα, σε μια επιχείρηση που πήρε επιχειρηματικό δάνειο με επιτόκιο 8% εξέπιπταν από τα ακαθάριστα έξοδά της τόκοι μέχρι του ποσού που αντιστοιχούσε σε επιτόκιο 5%.




Πηγη: efsyn

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *