Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Προχωρούν οι διαδικασίες για το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αλμωπίας ύψους 10.800.000,00 ευρώ

Μεταξύ των άλλων θεμάτων της Π.Ε. Πέλλας, στην 46η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το πρωϊ συζητήθηκε και το έργο «Διευθέτηση ρεμάτων (χειμάρρων) στο Δήμο Αλμωπίας» συνολικού προϋπολογισμού 10.800.000,00 ευρώ.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε το πρακτικό δημοπρασίας του έργου από τα μέλη της επιτροπής, κάτι που σημαίνει ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα εγκαθίσταται ο ανάδοχος και ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή του έργου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο οποίος παρέστη προσωπικά στην παραπάνω συνεδρίαση δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούν οι διαδικασίες για το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αλμωπίας, που όπως έχω πει είναι το μεγαλύτερο έργο στην περιοχή τα τελευταία χρόνια. Η επιλογή του αναδόχου είναι μια πολύ θετική εξέλιξη αφού τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση και θα εγκατασταθεί ο εργολάβος και θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας, με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και, φυσικά, με τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα για την ομαλή και αδιάλειπτη αποπεράτωση του έργου. Η επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, σε μια περιοχή όπως η Πέλλα με ατμομηχανή της τοπικής οικονομίας τον πρωτογενή τομέα, θέλει τόλμη, σχέδιο, όραμα».

Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 10.800.000,00 ευρώ και περιλαμβάνει τη διευθέτηση και στήριξη με τεχνικά έργα της κοίτης των ρεμάτων:

Α) «Μυρόρεμα – Τσάρνακα» της τοπικής κοινότητας Λουτρακίου,

Β) «Ασπροποτάμου – Μπέλιτσας» της τοπικής κοινότητας Όρμας και

Γ) «Μεγάλο Ρέμα – Σώσιτσα 1» και «Σώσιτσα 2» της τοπικής κοινότητας Προμάχων του Δήμου Αλμωπίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *