Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Στην κατάψυξη η χώρα - Χιόνια και στις Κυκλάδες


Στην κατάψυξη όλη η χώρα ενώ στη βόρεια Ελλάδα το κρύο είναι τσουχτερό. Στους 2 βαθμούς Κελσίου βρίσκεται η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, από τα ξημερώματα με δυνατό το αίσθημα της παγωνιάς και του κρύου. Στο μηδέν, η θερμοκρασία στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής, ενώ μισό βαθμό άνω του μηδενός, είναι η θερμοκρασία στο Κιλκίς.

Στους -1 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία στην πόλη της Έδεσσας, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν, από τον Άγιο Αθανάσιο. Ωστόσο, το χιονοδρομικό κέντρο είναι κλειστό. Στους 4 βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία στην πόλη των Σερρών.

Στους 4 βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία στην πόλη της Βέροιας, ενώ χωρίς αλυσίδες γίνεται η πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο στο Σέλι, αλλά και στα 3-5 Πηγάδια, που είναι ωστόσο κλειστά για τους χιονοδρόμους.

Στον ένα βαθμό υπό του μηδενός, είναι η θερμοκρασία στην πόλη της Φλώρινας, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βιτσίου.

Στον ένα βαθμό υπό του μηδενός, είναι η θερμοκρασία και στην πόλη των Γρεβενών, ενώ η πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας γίνεται χωρίς αλυσίδες. Ωστόσο, υπάρχει παγετός σε αρκετά σημεία του δρόμου.

Για σήμερα Πέμπτη η ΕΜΥ προβλέπει, στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά.

Αναλυτικά, σε Μακεδονία και Θράκη θα έχουμε νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο και χιονιά στα ορεινά και ημιορεινα. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία από -3 (μείον 3) έως 9 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχή η χιονόνερο και λίγα χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά.

Η θερμοκρασία από -1 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα έχουμε νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο κατά περιόδους. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα είναι από 5 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική θα έχουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Από το απόγευμα βροχή η χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια και λίγα χιονιά στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Για αύριο Παρασκευή, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική νησιωτική χωρά, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. 
 
 
ΠΗΓΗ: nooz

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *