Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

TIME: Πρόσωπο της χρονιάς ο Πάπας Φραγκίσκος

Μόλις στον πρώτο χρόνο «υπηρεσίας»


Το Πάπα Φραγκίσκο επέλεξαν οι συντάκτες του περιοδικού TIME για πρόσωπο της χρονιάς. Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας ξεχώρισε για την συμπεριφορά του- ασυνήθιστα προσιτός και ελάχιστα ακραίος- και το TIME τον αποκαλεί «Ο Πάπας του λαού».

Από την νυχτερινές εξορμήσεις στις φτωχές συνοικίες της Ρώμης μέχρι την δεκτικότητά του στο διαφορετικό, ο Ποντίφικας έδωσε ένα διαφορετικό στίγμα για το πώς πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που επηρεάζει την ηθική και τα μεταφυσικά ιδεώδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Μεταξύ των υποψηφίων για πρόσωπο της χρονιάς –σύμφωνα με το περιοδικό- ήταν και ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο άνθρωπος που έφερε στο φως μεγάλο κομμάτι στοιχείων για τις παρακολουθήσεις της αμερικανικής υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας, αλλά και ο Μπασάρ Αλ Άσαντ που το περιοδικό αποκαλεί «θανατηφόρο τύραννο».



πηγη:athensvoice

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *