Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Οι 13 Φωτογραφίες που σημάδεψαν το 2013 (δύο εικόνες από Ελλάδα)

Το 2013 ήταν ένας ακόμα χρόνος με πολύ σημαντικές στιγμές, σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, που θα μας μείνουν αξέχαστες.

Το πρακτορείο Reuters τις κατέγραψε μία προς μία σε φωτογραφικά στιγμιότυπα που συγκλονίζουν. Από αυτά διαλέξαμε 13 φωτογραφίες, οι οποίες συγκίνησαν και δημιούργησαν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο. Ανάμεσά τους και δύο φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στην Ελλάδα.

Κακοκαιρία στην Αττική


H σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε την Αττική στοίχισε τη ζωή σε μία 24χρονη κοπέλα όταν εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό της στο Χαλάνδρι και υπέστη ανακοπή λόγω του σοκ. Ο φωτογράφος Γιάννης Κολεσίδης αποτύπωσε τη δραματική διάσωση μιας άλλης γυναίκας από έναν περαστικό (Φεβρουάριος 2013).

Η δίκη του Oscar Pistorius


Ο διάσημος παρολυμπιονίκης περιμένει να ξεκινήσει η δίκη του μετά την άγρια δολοφονία της κοπέλας του και μοντέλου Reeva Steenkamp (Φεβρουάριος 2013).
Ο πόνος του πατέρα


Ο σπαραγμός ενός πατέρα στην είδηση του θανάτου των δύο παιδών του, τα οποία σκοτώθηκαν από δυνάμεις προσκείμενες στον Πρόεδρο της Συρίας Bashar al-Assadστη (Ιανουάριος 2013).

Το γκράφιτι του Nelson Mandela


O Nelson Tavares δουλεύει πάνω σε γκράφιτι του Nelson Mandela το οποίο ζωγράφισε κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων στη γειτονιά του, στη Λισαβόνα (Ιούνιος 2013).

Η χειρονομία της Jennifer Lawrence


Μετά την τελετή των Όσκαρ, κατά τη διάρκεια της οποίας η νεαρή ηθοποιός κέρδισε το βραβείο Ά Γυναικείου ρόλου, η Lawrence έκανε αυτή την... απρεπή κίνηση στους φωτογράφους (Φεβρουάριος 2013).

Συγκέντρωση Χρυσής Αυγής


Ο φωτογράφος Γιώργος Καραχάλης βρέθηκε στο συλλαλητήριο που έγινε στη μνήμη τριών Ελλήνων αξιωματικών που σκοτώθηκαν στην διάρκεια της Ελληνοτουρκικής κρίσης για τα Ίμια, κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε συνάθροιση των υποστηρικτών του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής (Φεβρουάριος 2013).

Ανθισμένο λουλούδι


Ένα κατακόκκινο, ανθισμένο λουλούδι φωτογραφήθηκε πάνω σε ένα σημείο σκεπασμένο από στάχτες, στην περιοχή Karo της Iνδονησίας (Νοέμβριος 2013).

Η καταστροφή στις Φιλιππίνες


Επιζήσαντες στέκονται πάνω στα ερείπια και στα χαλάσματα των σπιτιών που καταστράφηκαν από τον τυφώνα Haiyan στις Φιλιππίνες (Νοέμβριος 2013).

Χρήση χημικών όπλων


Ένας Τούρκος αστυνόμος χρησιμοποιεί χημικά όπλα εναντίον πολιτών που διαδηλώνουν για την καταστροφή των δέντρων στην περιοχή Ταξίμ, στην Κωνσταντινούπολη (Μάιος 2013).

Τοκετός στο νερό


Η Manuela Mitre γεννάει μέσα στο νερό με τη βοήθεια μαιών και με την παρουσία του συζύγου και της κόρης της στην πόλη του Σάο Πάολο (Νοέμβριος 2013).

Γάμος για τους ομοφυλόφιλους


Γκέι ζευγάρι παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τον νόμο προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων στην Αμερική. Το ανώτατο δικαστήριο απεφάνθη πως οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικαίωμα στον γάμο (Ιούνιος 1013).

Το ναυάγιο του Costa Concordia


Μια εναέρια λήψη από ιταλικό ελικόπτερο αποτυπώνει το τραγικό ναυάγιο του Costa Concordia κοντά στο νησί Giglio (Αύγουστος 2013).

Το νεκρό σώμα ενός μωρού


Ένας άνδρας κρατάει το άψυχο σώμα ενός νεκρού παιδιού, που κείτεται ανάμεσα σε πολλούς ακτιβιστές, οι οποίοι σκοτώθηκαν στην περιοχή Ghouta στην Δαμασκό (Αύγουστος 2013).
 
http://www.ialmopia.gr/search/label/PHOTOS
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *