Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

«Η ζωή μου ως νεκροτόμος»: Ένα συγκλονιστικά ανθρώπινο ντοκιμαντέρ του BBC (vid)

Η βιομηχανία του θεάματος το έχει συνδέσει ανεπανόρθωτα στις συνειδήσεις των ανθρώπων με τις πιο μακάβριες και απωθητικές όψεις της κοινωνίας μας.


Ελάχιστες απόπειρες έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την αποκατάσταση ενός από τα χρησιμότερα επαγγέλματα με το μεγαλύτερο προσωπικό αντίκτυπο για τους εργαζόμενους που καλούνται να διαλευκάνουν στους συγγενείς των νεκρών ανθρώπων τα αδιευκρίνιστα αίτια θανάτου τους.

Αυτόχειρές, θύματα υπερβολικής χρήσης ναρκωτικών ουσιών, άνθρωποι που βρήκαν το θάνατο από άγνωστη αιτία... Όλες τους περιπτώσεις που καταφτάνουν στα δημόσια νεκροτομεία, προκειμένου επαγγελματίες γιατροί και νεκροτόμοι να αποφανθούν για τις πραγματικές συνθήκες θανάτου των κειτόμενων πτωμάτων και να επιφέρουν κάποιου είδους ανακούφιση στις πενθούσες οικογένειες που διψάνε να μάθουν από τι έφυγε το αγαπημένο εκλιπόν πρόσωπο.

Το ντοκιμαντέρ που ακολουθεί παρουσιάζει με εξαιρετική ευαισθησία το καθημερινό περιβάλλον εργασίας και τα καθήκοντα μιας μερίδας ανθρώπων που επιλέγουν να εργαστούν σε τέτοιους ψυχολογικά βεβαρυμένους χώρους για το καλό των υπολοίπων.

Παρακολουθήστε το:


πηγη:iefimerida

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *