Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Έδεσσα: Καταδικάστηκαν δύο γιατροί για θάνατο βρέφους

Φυλάκιση 30 μηνών και 20 μηνών, με τριετή αναστολή επιβλήθηκε σε δύο γιατρούς του νοσοκομείου Έδεσσας, καθώς κρίθηκε πως ευθύνονται για το θάνατο ενός βρέφους, ηλικίας 6 μηνών

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών και 20 μηνών, με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης αντίστοιχα σε δύο γιατρούς του νοσοκομείου Έδεσσας, για το θάνατο ενός βρέφους, ηλικίας 6 μηνών, που παρουσίαζε πρόβλημα δυσκοιλιότητας. Το δικαστήριο, λόγω αμφιβολιών, αθώωσε την τρίτη γιατρό που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Οι γιατροί στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και αποποιήθηκαν τις ευθύνες, υποστηρίζοντας ότι έπραξαν στο ακέραιο το ιατρικό τους καθήκον. «Η υπόθεση αυτή έχει διαλύσει τη ζωή μου» είπε ο παιδίατρος, με τον εισαγγελέα της έδρας να του απαντάει: «Το φάγατε λάχανο το παιδί και σεις μας λέτε αυτό το πράγμα;».

Η μητέρα κατέθεσε με συγκίνηση ότι είχαν προηγηθεί λίγες μέρες πριν και άλλες επισκέψεις στο ίδιο νοσοκομείο, ότι είχε ενημερώσει τους κατηγορούμενους πως το παιδί παρουσίαζε δυσκοιλιότητα καθώς δεν είχε ενεργηθεί για τέσσερις συνεχόμενες μέρες και ήταν ανήσυχο κατά τις νυχτερινές ώρες κατά τις οποίες έκλαιγε συνέχεια.

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, το Φεβρουάριο 2006, οι δύο απ' τους γιατρούς, η μία ειδικευόμενη παιδίατρος και ο άλλος παιδίατρος - επιμελητής Α, εφημέρευαν στις πρώτες βοήθειες του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Έδεσσας, δεν προέβησαν έγκαιρα σε διάγνωση και την ενδεδειγμένη χειρουργική αντιμετώπιση της ασθένειας του βρέφους που ήταν το μεγάκολο- διάταση του εντέρου.

Ο τρίτος, ειδικευόμενος γιατρός γενικής ιατρικής, είχε εφημερία στα εξωτερικά ιατρεία της παιδιατρικής κλινικής, ακολουθώντας τις οδηγίες των παιδιάτρων που είχαν εξετάσει το βρέφος τις προηγούμενες μέρες είχε κάνει σ' αυτό ένα βρεφικό κλύσμα, το οποίο όμως δεν είχε αποδώσει.
 
 
 
πηγη:logospellas

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *