Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας

Το Επιμελητήριο Πέλλας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρο του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) –ΕΦΕΠΑΕ, με γεωγραφική ευθύνη τις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιορδάνης Τσώτσος στην τοποθέτησή του ανέφερε το έργο που γίνεται στο Επιμελητήριο Πέλλας και στην ενημέρωση των μελών του για τα προγράμματα με αποτέλεσμα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ο Νομός Πέλλας να εντάξει 117 προτάσεις με συνολικά επιχορηγούμενο προϋπολογισμό 18.864.000 € και συνολικής δημόσιας επιχορήγησης 9.400.000,00 €.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιορδάνης Τσώτσος, θα συνεχιστούν οι προσπάθειες ενημέρωσης και στήριξης των επιχειρήσεων για ένταξη στα χρηματοδοτικά προγράμματα αφού μέσα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε υπάρχουν ευκαιρίες για ανάπτυξη και θα πρέπει οι επιχειρήσεις μέλη μας να τις αξιοποιήσουν ώστε να βρουν διεξόδους βελτίωσης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους για να είναι ανταγωνιστικότερες στην αγορά.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος τόνισε ότι : «Η εντατική προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια στην Κεντρική Μακεδονία αποδίδει καρπούς. Με συντονισμένες ενέργειες και μεθοδική δουλειά, επιτύχαμε να διασφαλίσουμε από το Υπουργείο Ανάπτυξης την υπερδέσμευση κονδυλίων, ώστε πέρα από τα 1.273 εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια, άλλες 1.117 επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής τους στο πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων υπό προϋποθέσεις.
Σε συνεργασία με όλα τα Επιμελητήρια της Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας μέσα από ένα πρόγραμμα ενημέρωσης για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν αξιολογηθεί ως δυνητικοί δικαιούχοι. Με σαφή στοχοθεσία και έγκυρη πληροφόρηση, επιδιώκουμε την μέγιστη δυνατή συμμετοχή δυνητικών δικαιούχων, ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του προγράμματος, να ενταχθούν και τελικά να χρηματοδοτηθούν οι επενδύσεις τους».
Επίσης ο κ. Α. Τζιτζικώστας κατέστησε σαφές ότι: «Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η τόνωση της τοπικής οικονομίας αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της πολιτικής μας, προκειμένου να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να δώσουμε ώθηση στις πολλαπλές αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής μας. Η απάντηση στην κρίση είναι, μεταξύ άλλων, η ορθολογική διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας, την αναχαίτιση της ανεργίας, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέου εισοδήματος».
Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας της Τράπεζας Πειραιώς κ. Ηλίας Γεωργίου και παρουσίασε τα εξειδικευμένα προγράμματα που έχει η Τράπεζα Πειραιώς για τους επενδυτές του συγκεκριμένου προγράμματος.
Την παρουσίαση του προγράμαμτος προς τους δυνητικά δικαιούχους έκανε το στέλεχος του ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ κ. Νίκος Στράβας και ενημέρωσε για τις υποχρεώσεις καθώς και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να ενταχθούν ως δικαιούχοι στο πρόγραμμα. Παράλληλα ενημέρωσε για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν οι δυνητικά δικαιούχοι για την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής τους.
Στο τέλος της εισήγησής απάντησε στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κος Θεόδωρος Θεοδωρίδης , μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πέλλας, Τραπεζικά στελέχη, Σύμβουλοι επιχειρήσεων και επιχειρηματίες δυνητικά δικαιούχοι του προγράμματος.



Ο Πρόεδρος

Ιορδάνης Τσώτσος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *