Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Στους λογαριασμούς των παραγωγών η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης

Από το απόγευμα της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης, ήτοι 1,046 δισ. ευρώ. Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από το πρωί της Παρασκευής. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης, αναφέροντας ότι η πληρωμή αφορά 680.000 αγρότες.



Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χριστόδουλος Αντωνιάδης, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ΠΑΣΕΓΕΣ είχε προαναγγείλει ότι «εντός των ημερών θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών οι επιδοτήσεις, πολύ πιθανό και αύριο».



Εξόφλησης ενιαίας ενίσχυσης 2013

Στο σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου αναφέρεται ότι μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ελέγχου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ διαβιβάστηκε το σχετικό αρχείο πληρωμής εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης 2013 για 680.000 δικαιούχους, με ποσό πληρωμής 1,046 δις ευρώ.



Η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων θα γίνει αργά σήμερα το απόγευμα από τη συνεργαζόμενη Τράπεζα Πειραιώς – ΑΤΕ και τα χρηματικά ποσά θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη από αύριο το πρωί, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2013. Από σήμερα, Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, το απόγευμα οι δικαιούχοι θα μπορούν να πληροφορούνται για τα ποσά πληρωμής τους από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr)



Επισημαίνεται ότι στην πληρωμή της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης καταβάλλονται περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από την προκαταβολή, εκ των οποίων 47 εκατομμύρια ευρώ αποτελούν βελτίωση της πληρωμής των κτηνοτρόφων, λόγω διόρθωσης σφαλμάτων και διευθέτησης προβλημάτων που είχαν σχέση με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων. Το 90% των δικαιούχων λαμβάνει ποσά πληρωμής που είναι πάνω από το 95% των δικαιωμάτων του. Μόλις 1,31% των παραγωγών, δηλαδή 8.900 παραγωγοί, δε λαμβάνουν ενίσχυση, διότι διαπιστώθηκαν σφάλματα στην αίτησή τους, ευρήματα από ελέγχους ή άλλες αιτίες. Και για αυτούς τους παραγωγούς, όπως και για τους άλλους, που έχουν λάβει μικρότερα ποσά από το ύψος των δικαιωμάτων τους, θα υπάρξει δυνατότητα, αμέσως μετά τις γιορτές, υποβολής διευκρινιστικών εγγράφων, ώστε σε επόμενη πληρωμή, εφόσον αυτά είναι αποδεκτά, να τους καταβληθεί η διαφορά.



Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ και των υπολοίπων αρμόδιων υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ για τη συμβολή τους και τις προσπάθειες που κατέβαλλαν για την έγκαιρη εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης του έτους 2013, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Τηρώντας τις δεσμεύσεις μας, όπως συνέβη και με την καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης και την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών, καταβάλλουμε σήμερα το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης, σε 680.000 δικαιούχους και υποστηρίζουμε την πολύτιμη για τον τόπο μας αγροτική δραστηριότητα. Σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση και συγκυρία εξασφαλίζουμε τη ρευστότητα για την ομαλή παραγωγική διαδικασία των αγροτών και αποδεικνύουμε στην πράξη ότι, ο τομέας της γεωργίας είναι πραγματικός πυλώνας στήριξης της προσπάθειας ανάταξης της ελληνικής οικονομίας».



AGRONEWS.GR

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *