Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Σήμερα ΚΟΛΝΤΑ στη Σωσάνδρα

Κάθε χρόνο αναβιώνει το έθιμο της “ΚΟΛΙΝΤΑ ΜΠΑΜΠΩ” που έχει σχέση με τη σφαγή του Ηρώδη. Οι κάτοικοι κάθε περιοχής ανάβουν το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου φωτιές φωνάζοντας «Κόλιντα Μπάμπω» δηλαδή «σφάζουν γιαγιά». Σύμφωνα με το έθιμο οι φωτιές ανάβουν για να μάθουν οι άνθρωποι για τη σφαγή και να προφυλαχτούν.

Το “Κόλιντα Μπάμπω” φυσικά δεν είναι τίποτα περισσότερο από τα κάλαντα στη γιαγιά, μια φράση που είναι γνωστή σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας και την συναντούμε ‘όχι μόνο στην Μακεδονία αλλά και στην Θράκη.
Γι’αυτό και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Άγιος Γεώργιος” Σωσάνδρας σας προσκαλεί στο άναμα της φωτιάς στις 23 Δεκεμβρίου στις 6:00 ώρα στον χώρο της παιδικής χαράς στη Σωσάνρα με άφθονο ποτό, φασολάδα και ζωντανή παραδοσιακή μουσική με την ορχήστρα “Ακριτικό Μεράκι” .

Σας περιμένουμε όλους!!!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *