Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Εκδίδεται το πρώτο τεύχος του ανδρικού περιοδικού PLAYBOY (Σαν σήμερα 1/12)

1918η Κροατία έγινε τμήμα του βασιλείου των Σλοβάκων, Σέρβων και Κροατών (της μελλοντικής Γιουγκοσλαβίας). Η Τρανσυλβανία, που ήταν ουγγρική διοίκηση, ενώθηκε με τη Ρουμανία.

1948κατά την αραβική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ιεριχώ, ο Αμπντουλάχ της Υπεριορδανίας ανακηρύχθηκε βασιλιάς της Παλαιστίνης.

1913 Η Κρητική Πολιτεία ενσωματώνεται στη ελληνική επικράτεια.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 1/12
 
1944 Ο Αμερικανός ντράμερ και τραγουδοποιός John Densmore (John Paul Densmore) γεννήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα The Doors. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος από το 1965 μέχρι και την διάλυση του το 1973. Αμέσως μετά, παρέα με τον Robby Krieger, δημιούργησαν τους The Butts Band (1973-1975). Το 1993 το όνομα του γράφτηκε μαζί με των υπολοίπων μελών των The Doors στο Rock and Roll Hall of Fame.
 
1969 Ο Αμερικανός blues τραγουδιστής και κιθαρίστας Magic Sam (Samuel Gene Maghett 1937-1969) απεβίωσε σε ηλικία 32 ετών στο Σικάγο του Ιλινόις από καρδιακή προσβολή. Ήταν δημοφιλής για το τραγούδι του "High Heel Sneakers". Στην ταινία "The Blues Brothers" το τραγούδι "Sweet Home Chicago" είναι αφιερωμένο στον "late, great Magic Sam".
 
Αθλητισμός 1/12
 
 1/12/2004    Με χατ-τρικ του Βαγγέλη Μάντζιου ο Πανιώνιος κερδίζει την Ντιναμό Τυφλίδας με 5-2 ανατρέποντας το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου. Ο αγώνας γίνετα στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του Κυπέλλου UEFA αλλά 5 χρόνια μετά θα κριθεί από τον ειδικό ανακριτή της UEFA Πέτερ Λιμάχερ ως ο πρώτος ύποπτος, μίας σειράς 200 διεθνών αναμετρήσεων σε τουλάχιστον 9 χώρες, για στημένα αποτελέσματα. Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής η UEFA θα ενημερώσει την ΕΠΟ τον Απρίλο του 2011 ότι ορισμένοι ελληνικοί αγώνες κρίνονται από “σοβαρά ύποπτοι” έως “διεφθαρμένοι”, οι οποίοι μαζί με τους αγώνες που θα υποδείξει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης θα προκαλέσουν την παρέμβαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου.

1/12/1999    Πεθαίνει ο Σοβιετικός άλτης Volodomir Yashchenko σε ηλικία 40 ετών από κύρωση του ήπατος. Το 1977, σε ηλικία μόλις 18 ετών, σε μήτινγκ εφήβων μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ πέρασε το 2.33 σπάζοντας το ρεκόρ των 2.30 του Αμερικανού Dwight Stones. Το 1978 στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου στο Μιλάνο έκανε παγκόσμιο ρεκόρ με 2.35 και το 1979 στον ανοιχτό στίβο έκανε παγκόσμιο ρεκόρ με 2.34

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *