Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ο νούμερο 1 καταζητούμενος τρομοκράτης

ΤρομοκρατίαΤο Εθνικό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ παρουσίασε στην ιστοσελίδα του, το ημερολόγιο του 2014, με τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες στον κόσμο. Ο καταζητούμενος που φιγουράρει πρώτος στην εν λόγω Λίστα είναι ο Ayman Mohammed Rabie al-Zawahiri, ενώ προβλέπεται αμοιβή 25 Εκατομμυρίων Δολαρίων για κάθε πληροφορία που θα οδηγήσει στη σύλληψή του.

Ο Ayman al-Zawahiri, είναι ο Αρχηγός της Αλ Κάιντα (ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμιστών που ευθύνεται για σειρά τρομοκρατικών χτυπημάτων ανάμεσα στα οποία η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκη).

Διαδέχτηκε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, στην αρχηγία της οργάνωσης μετά τη σύλληψη και εκτέλεση του πρώτου, το 2011. Ο Ayman al-Zawahiri, γεννήθηκε το 1951 στο Κάιρο και κατάγεται από μεσοαστική οικογένεια.

Υπήρξε εξαίρετος μαθητής με αποτέλεσμα να στραφεί στην ιατρική και να σταδιοδρομήσει ως χειρουργός και καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου. Διετέλεσε μάλιστα προσωπικός ιατρός του Μπιν Λάντεν. Έχει εμπλακεί σε πληθώρα τρομοκρατικών ενεργειών στο Πακιστάν, στην Αίγυπτο, στο Σουδάν και στις Η.Π.Α.




πηγή:koutipandoras.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *