Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Η Ισλανδία ρίχνει... χυλόπιτες στα hedge funds!

Ισλανδία Ισλανδική τράπεζαΠέντε χρόνια μετά την στάση πληρωμών των τραπεζών της, η ισλανδική κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια πεπατημένη που χάραξε το 2008, αρνούμενη να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τα hedge funds και τους υπόλοιπους πιστωτές, που προσπαθούν να πληρωθούν για δικαιώματά τους.

Το...μοντέλο διαχείρησης κρίσεων κατά το ΔΝΤ, δηλαδή η Ισλανδία, διεμήνυσε για μία ακόμη φορά ότι δεν ενδιαφέρεται για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ομολογιούχωντων πιστωτών της την περίοδο του κραχ του 2008.

Αντ' αυτού ο πρωθυπουργός Sigmundur D. Gunnlaugsson επανέλαβε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέσα για την προστασία των αγορών του έθνους.

Οι πιστωτές, που εκπροσωπούνται από επιτροπές εκκαθάρισης, θέλουν να τους επιτρέψει η κυβέρνηση να παρακάμψουν τους ελέγχους κεφαλαίων που επιβλήθηκαν το 2008, όταν η Ισλανδία βίωνε αιμορραγία κεφαλαίων. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι αδύνατον να γίνει αυτό.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *