Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Με μια «καυτή» εβδομάδα μπαίνει το 2014 - Ήδη έχει ανακοινωθεί σειρά κινητοποιήσεων



Στο παρελθόν ανήκει η ραστώνη των εορταστικών ημερών, που άλλωστε λόγω κλίματος δεν υπήρξε καν αυτή την περίοδο. Απλά υπήρξε η αναμονή να
περάσουν οι αργίες και το 2014 να συνεχίσει ακριβώς όπως τελείωσε και το 2013. Με κινητοποιήσεις, αντιδράσεις, δίκες και αντιπαραθέσεις στο πολιτικό και εργασιακό πεδίο.

Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων στον ΟΓΑ, ενάντια στη διαθεσιμότητα και για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 10πμ έως τη 1μμ.

Την Τρίτη συνεδριάζει η ΑΔΕΔΥ με στόχο τη συγκρότηση προεδρείου.

Η ΟΛΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας, την Τρίτη στη 1μμ.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ απεργούν μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Την Τετάρτη ήδη έχει ανακοινωθεί από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ διαδήλωση την ίδια ώρα με την τελετή ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την ελληνική κυβέρνηση.

Την Πέμπτη το πρωί ξεκινάει με συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και το απόγευμα με σύσκεψη συντονισμού εργαζομένων στα ΑΕΙ, την ΕΡΤ, κλάδους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.


Επίσης την Πέμπτη στις 9/1, εκδικάζεται η προσφυγή της Ελένης Δεμέναγα ενάντια στη διοίκηση της Wind για την απόλυσή της – συνδικαλιστική δίωξη και θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στα δικαστήρια.

Το απόγευμα της Πέμπτης κινητοποιήσεις στην Πάτρα με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, στις 6μμ στο σχολικό συγκρότημα "Τεμπονέρα".

Την Παρασκευή δικάζεται η ΠΟΕ – ΟΤΑ για την απεργία του 2011. Με στάση εργασίας και συγκέντρωσης τα δικαστήρια απαντούν οι εργαζόμενοι.

Το απόγευμα της Παρασκευής συνεδριάζει ο συντονισμός των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, για να πιάσει το νήμα εκεί που το άφησε το 2013, δηλαδή στην οργάνωση κινητοποιήσεων, πολλές φορές χωρίς την αρχική συμμετοχή της ΠΟΕΔΗΝ, που ακολουθούσε πολύ αργότερα.

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ για την πώληση του ΑΔΜΗΕ και αναμένονται οι αποφάσεις των οργανώσεών τους.

Επίσης θα ξεκινήσουν σειρά δικαστικών αντιπαραθέσεων, εργαζομένων της ΕΡΤ, με τους εκκαθαριστές - διαχειριστές του Υπ. Οικονομικών.



Πηγη: enet.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *