Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

«Τσεκούρι» έως και 25% στις επικουρικές συντάξεις

Νέος τρόπος υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων -με το ποσοστό αναπλήρωσης να μην ξεπερνά το 20% για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους- προωθείται στο μεγαλύτερο επικουρικό Ταμείο της χώρας (ΕΤΕΑ).


Ο νέος κανονισμός του ΕΤΕΑ, έχει ήδη καταρτιστεί (με βάση και την αναλογιστική μελέτη) και εκκρεμεί η έγκριση από το υπουργείο Εργασίας για να τεθεί σε εφαρμογή.

Ουσιαστικά θα υπάρξει ενιαίο μοντέλο εισφορών και παροχών για πάνω από δύο εκατομμύρια ασφαλισμένους (Δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα). Οι συντάξεις κάθε χρόνο θα αναπροσαρμόζονται με βάση τα οικονομικά δεδομένα του Ταμείου.

Οι αλλαγές που έρχονται αλλά και οι διαρκείς μειώσεις των εισφορών, ειδικά λόγω της εκτίναξης της ανεργίας, κάνουν τους ειδικούς στα ασφαλιστικά να μιλούν για μεγάλες μειώσεις μέσα μάλιστα στα επόμενα πέντε χρόνια. Μειώσεις που αναμένεται να φτάσουν και στο 25%.

Πλέον και με τον νέο τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων το ποσοστό αναπλήρωσης δεν θα ξεπερνά το 20% για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους. Οι ανατροπές έρχονται για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, καθώς η σχετική ρύθμιση ισχύει ήδη για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Ουσιαστικά, όσοι επικουρικοί φορείς χορηγούσαν υψηλότερο ποσοστό αναπλήρωσης θα πρέπει να το μειώσουν, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται οι ασφαλισμένοι που θα ανοίξουν φέτος την πόρτα της εξόδου.

πηγη:newsbomb

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *