Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Επιμένει στο εισιτήριο Υγείας ο Α. Γεωργιάδης - Από τα νοσοκομεία στην εφορία το χρέος των 25 ευρώ όταν δεν θα καταβάλλεται



Μαίνεται η ενδοκυβερνητική πολιτική κόντρα για τα 25 ευρώ που πρέπει πλέον να πληρώνουν όσοι πολίτες νοσηλεύονται σε δημόσια νοσοκομεία. Απόσυρση του μέτρου ζητεί το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο υπουργός Υγείας κάλεσε το κόμμα της συγκυβέρνησης να αντιπροτείνει δημοσιονομικό αντιστάθμισμα. Ο Α. Γεωργιάδης δήλωσε ότι εάν υπάρχει αδυναμία καταβολής των 25 ευρώ, το χρέος θα περνά στην εφορία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Mega την Παρασκευή, αποσαφήνισε ότι τα 25 ευρώ θα καταβάλλονται μόνο εάν ο ασθενής διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο. 

«Επιμένω και ιδεολογικά. Όλοι εμείς που θα νοσηλευθούμε μία φορά τη 10ετία θα πληρώσουμε 25 ευρώ για να έχουν χρήματα τα νοσοκομεία, για να αγοράζουν φάρμακα για τους απόρους» δήλωσε, νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας στον ΑΝΤ1. Σημείωσε ότι εντός του 2014 τα νοσοκομεία θα αντιμετωπίσουν οικονομικό πρόβλημα, αφού ο ετήσιος προϋπολογισμός τους είναι κάτω από 1,6 δισ. ευρώ. 

Για το ένα ευρώ ανά συνταγή που οι ασφαλισμένοι θα κληθούν σε λίγες ημέρες να καταβάλλουν στα φαρμακεία, ο Α. Γεωργιάδης είπε ότι δεν θα το πληρώνουν οι χρόνια πάσχοντες, που έχουν μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα.

Το ΠΑΣΟΚ διαμηνύει ότι δεν δέχεται μαθήματα συνέπειας 

«Το ΠΑΣΟΚ με αίσθημα ευθύνης ψήφισε όλα τα μέτρα στα οποία ισορροπούσε κάθε φορά η διαρκής σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα και πάντα στόχευε και στοχεύει στη βελτίωση των ρυθμίσεων με στόχο την επάνοδο στην ανάπτυξη, την στήριξη τη απασχόλησης, την προστασία ευπαθών ομάδων, την αποκατάσταση αδικιών, τη διόρθωση οριζόντιων μέτρων ανάγκης», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε ως «απάντηση» σε «σχόλια» σχετικά με την επιβάρυνση των 25 ευρώ για την εισαγωγή ασθενών σε νοσοκομεία.

Σημειώνει ότι «αυτή η γραμμή είναι η γραμμή της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης» και πως «είναι η μόνη που αποδίδει αποτελέσματα και οδηγεί στην έξοδο από το μνημόνιο».«Το ΠΑΣΟΚ το έκανε αυτό και όταν άλλοι περνούσαν την αντιμνημονιακή τους φάση ή άλλοι προστάτευαν την «παρθενία» τους με επιλεκτικές συμπεριφορές μικροκομματικής αυτοπροστασίας», τονίζεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται πως το ΠΑΣΟΚ «δεν δέχεται συνεπώς μαθήματα συνέπειας και αξιώνει σεβασμό της προσπάθειας του και κυρίως των θέσεων και προτάσεών του».


«Η είσπραξη από την τσέπη του ασθενούς 25 ευρώ για την εισαγωγή του σε δημόσιο Νοσοκομείο είναι καταστροφικό μέτρο» τόνισε ο Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. 

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σχολιάζει ότι ο υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση δυσκολεύουν περισσότερο την πρόσβαση των πολιτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με τα αλλεπάλληλα χαράτσια (5 ευρώ για εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία, 25 ευρώ κατά την εισαγωγή).


Πηγη: Newsroom Enet

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *