Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Δίωξη για κακούργημα σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Κ. Κοντογεώργου - Για υπόθεση δανείου 4,7 εκ. ευρώ προς την εταιρεία «Ευρυτανία Α.Ε.».



Διώξεις για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Καρπενησίου στον πρώην νομάρχη Ευρυτανίας και βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κοντογεώργο και στα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου (με εξαίρεση δύο άτομα) την περίοδο 2002-2010 για τον τρόπο με τον οποίο η Νομαρχία παρείχε εγγύηση σε εταιρεία της για να λάβει υπέρογκο δάνειο 4,7 εκ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Αθώος δηλώνει ο Κ. Κοντογεώργος.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, επιβλήθηκε καταβολή εγγύησης 60.000 ευρώ στον Κώστα Κοντογεώργο και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα σε 18 μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου που υπηρέτησαν έως τα τέλη του 2010, ενώ σε ένα μέλος του συμβουλίου αποφασίστηκε να αντικατασταθεί η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα με εγγυοδοσία 3.000 ευρώ. 

Οι συνήγοροι του Κ. Κοντογεώργου αναμένεται να προσφύγουν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ευρυτανίας, προκειμένου να ζητήσουν μείωση ή εξάλειψη της εγγυοδοσίας. 

Ο βουλευτής της ΝΔ δηλώνει αθώος, ενώ σημειώνει ότι δεν τίθεται ζήτημα παραίτησής του.

«Έπραξα το καθήκον μου», δήλωσε ο Κ. Κοντογεώργος στον τηλεοπτικό σταθμό Star, τονίζοντας ότι ο ίδιος ζήτησε την άρση της ασυλίας του και ότι διατηρεί την έδρα του. Υπογράμμισε ότι δεν δέχεται να μπαίνει «στο ίδιο κάδρο με τους ανθρώπους που έχουν ζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο αποδεδειγμένα».

Η δικαστική έρευνα εστιάζει στο επίπεδο της λήψης του δανείου και στην παροχή εγγύησης 100% από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευρυτανίας.

Η ανακριτική έρευνα στρέφεται προς τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε.» που έλαβαν τις αποφάσεις διάθεσης των χρημάτων από το δάνειο των 4,7 εκ. ευρώ, καθώς και προς εκείνους που εισέπραξαν χρήματα για το ενδεχόμενο παρανομιών.

Η εταιρεία «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε.» δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στις δόσεις του δανείου, με αποτέλεσμα να καλείται τώρα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως διάδοχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευρυτανίας να καταβάλλει κάθε χρόνο τις δόσεις ως μοναδικός εγγυητής του.

Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί πλέγμα εταιριών στις οποίες συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο η «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε.» με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά. Πρόκειται για «εταιρείες-φαντάσματα» που έχουν ουσιαστικά παραμένουν κλειστές και παράγουν μεγάλες ζημιές την τελευταία δεκαετία, ενώ εργαζόμενοί τους έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη για αξιώσεις ετών.

Η υπόθεση μεταβιβάζεται στον Εισαγγελέα Εφετών της Λαμίας, οποίος θα κρίνει αν το ζήτημα θα τεθεί στο ακροατήριο ή θα πρέπει να εισηγηθεί στο Συμβούλιο Εφετών της Λαμίας την απαλλαγή όλων με βούλευμα.


Πηγη: enet.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *