Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος επιστρέφει στην Αθήνα, έπειτα από 38 μήνες αυτοεξορίας (Σαν σήμερα 4/1)

1994: στο Μεξικό, η εξέγερση των ''Ζαπατίστας'' συγ κλόνιζε την επαρχία Τσιάπας στο νότο. Οι Ζαπατίστας εκπροσωπούσαν τους Ινδιάνους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι υπέφεραν από την κρατική πίεση και αυθαιρεσία.

1963: ο Πάπας Παύλος ο 6ος ξεκίνησε την επίσκεψή του στους Ιερούς Τόπους και την Ιερουσαλήμ, την οποία δεν είχε επισκεφθεί ποτέ άλλος Πάπας.

1923: έφθασε στην Αθήνα, μετά από 38 μήνες αυτοεξορίας, ο Ελευθέριος Βενιζέλος.


 

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 4/1

1965 Ο Ελληνοαμερικανικός Leo Fender πουλάει την εταιρεία του Fender Musical Instruments Corporation στην CBS για δεκατρία εκατομμύρια δολάρια. ΟιFender είναι από τις πρώτες ηλεκτρικές κιθάρες που κατασκευάστηκαν μαζί με τις Les Paul.
1971 Στα Abbey Road Studios του Λονδίνου, οι Pink Floyd αρχίζουν ηχογραφήσεις για το άλμπουμ "Meddle". Ο σκηνοθέτης Stanley Kubrick ζητάει από το συγκρότημα την άδεια ώστε να χρησιμοποιήσει μουσική από το προηγούμενο άλμπουμ τους, "Atom Heart Mother" για την νέα του ταινία "A Clockwork Orange". Οι Pink Floyd αρνούνται.
2000 Ο Carlos Santana επιστρέφει στα μουσικά δρώμενα με το άλμπουμ "Supernatural" (Ιούνιος 1999), σαν σήμερα ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες για τα Grammy Awards. Είναι υποψήφιος σε δέκα κατηγορίες. Το "Supernatural" λίγες ημέρες αργότερα, θα αποσπάσει τελικά τα εννέα.
 
Αθλητισμός 4/1
4/1/2000Πεθαίνει από καρδιακό επεισόδιο ο 50χρονος πρώην άσος της ΕΣΣΔ και της Διναμό Κιέβου Victor Kolotov. Το 1971 είχε ψηφιστεί ''καλύτερος ποδοσφαιριστής της χώρας'', ενώ με την εθνική ομάδα είχε 53 συμμετοχές και 22 γκολ 
4/1/1991Η 12χρονη Κινέζα Fu Ming Xia κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καταδύσεων και γίνεται η νεότερη παγκόσμια πρωταθλήτρια σε όλα τα σπορ 
4/1/1967Σκοτώνεται ο Βρετανός οδηγός Donald Campbell, γιος του επίσης οδηγού Sir Malcolm Campbell, όταν το αεριωθούμενο σκάφος του, που επιχειρεί να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας στο νερό, ανατρέπεται και διαλύεται στη λίμνη Κόνιστον ενώ τρέχει με 450χλμ την ώρα 


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: galanissportsdata/patris/sansimerastimousiki

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *