Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Μήνυση κατά του Facebook - Χρήστες ισχυρίζονται ότι σκανάρει ιδιωτικά μηνύματα

Tη μήνυση εναντίον του Facebook που κατέθεσαν δύο χρήστες της σελίδας από τις ΗΠΑ, με τον ισχυρισμό ότι σκανάρει ιδιωτικά μηνύματα από μέλη του, παραβιάζοντας το απόρρητο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, δημοσίευσε το MarketWatch.

Στη μήνυσή τους υποστηρίζουν ότι η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σκανάρει ιδιωτικά μηνύματα με συνδέσμους σε εξωτερικές ιστοσελίδες, ακολουθεί τον σύνδεσμο και προσπαθεί να διαμορφώσει ένα προφίλ της ηλεκτρονικής δραστηριότητας του χρήστη.

Επιπέλον, αναφέρουν ότι οι δράσεις αυτές του Facebook αποτελούν "εξόρυξη δεδομένων", αφού τις πληροφορίες που συλλέγει μπορεί μετά να τις πουλήσει σε διαφημιστές.

"Πιστεύουμε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δε έχουν αξία και θα υπερασπιστούμε τη θέση μας με σθένος", απάντησε από την πλευρά του το Facebook.


Πηγη: Athens Voice

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *