Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

O Βαρουφάκης διαψεύδει Σαμαρά για το πρωτογενές πλεόνασμα

Δε φαίνεται να συμμερίζεται την άποψη του πρωθυπουργού ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα διατεθεί για την ενίσχυση των πολιτών. Ο ίδιος εκτιμά ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα διατεθεί εξ' ολοκλήρου για την αποπληρωμή μέρους του χρέους.

Μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας στον ANT1 απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η Ελλάδα να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,8% για τα επόμενα χρόνια. Επίσης κατήγγειλε ότι η χώρα έχει μπει σε έναν κύκλο διακίνησης δανείων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο κ. Βαρουφάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον κ. Στουρνάρα, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών. Όπως είπε, ο υπουργός Οικονομικών έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει παρέμβαση στο Eurogroup.

«Κερδίζουμε μάχες άνευ σημασίας και χάνουμε τον πόλεμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Βαρουφάκης.



πηγή:koutipandoras.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *