Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Βράβευση από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη επιχειρηματιών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Τηγανελαίων (pics)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, στο πλαίσιο μίας συμβολική ενέργειας, βράβευσε επιχειρηματίες του κλάδου της αναψυχής και εστίασης που συμμετέχουν εθελοντικά στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Τηγανελαίων που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας
σε συνεργασία με την Εταιρία Ανακύκλωσης “Ionian Recycle”, τους Δήμους, τις σχολικές Κοινότητες, την εκκλησία, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας-Γιαννιτσών, τις επιχειρήσεις και άλλους φορείς. Μέσω της υλοποίησης του προγράμματος μία μεγάλη ποσότητα ανακυκλώσιμων τηγανελαίων συγκεντρώνεται και προωθείται σε ειδικές εγκαταστάσεις για την παραγωγή βιοκαυσίμου. Παράλληλα η εταιρία ανακύκλωσης παρέχει ανταποδοτικά πετρέλαιο θέρμανσης σε σχολικές μονάδες της περιοχής μας. 



Συνολικά βραβεύτηκαν 12 επιχειρήσεις οι οποίες διακρίθηκαν στην συγκέντρωση τηγανελαίων ενώ σε προσεχή εκδήλωση θα βραβευθούν και άλλες επιχειρήσεις και φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν ήταν: 



Δήμος Έδεσσας: «Κάτι ψήνεται», «Τσίκις», «Το δίπορτο», «Ο Πέτρος», «Ψηλός βράχος», «ΕΒΟΡΑ». 

Δήμος Αλμωπίας: «Αφοί Φωτίου», «Μανδαλιανός», «Ο Τσολιάς». 

Δήμος Σκύδρας: «»Δίπορτο», «Τσιπουράδικο Πλατείας», «Αρχόντισσα». 



Παρόν στη βράβευση ήταν επίσης ο διευθύνων Σύμβουλος της Ionian Recycle κ. Διονύσης Κορσιάνος. 



Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συνεχάρη τους επιχειρηματίες για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και τόνισε ότι η συμβολή τους στην προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για να παρακινήσει και άλλους επιχειρηματίες και πολίτες να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Παράλληλα, δίνει ελπίδα και αισιοδοξία στη νέα γενιά η οποία χρειάζεται ένα καθαρό περιβάλλον, ενέργεια και φυσικούς πόρους για να μπορέσει να καλύψει τις αναπτυξιακές της ανάγκες. Σε δήλωσή του αναφέρει: «Νιώθω πραγματικά περήφανος για την επιτυχία που έχει το πρόγραμμα. Οι πολίτες και οι επιχειρηματίες της Πέλλας συμμετέχουν στην ανακύκλωση των τηγανελαίων συμβάλλοντας στην προστασία του υπόγειου υδροφορέα και των επιφανειακών νερών της Πέλλας. Μέσω του προγράμματος έχουμε δώσει ήδη πετρέλαιο θέρμανσης σε δημοτικά σχολεία και κάποια κοινωνικά ιδρύματα της περιοχής μας. Είναι μία μικρή βοήθεια, αλλά φάνηκε εξαιρετικά χρήσιμη καθώς οι χρηματοδοτήσεις για τα λειτουργικά έξοδα των κοινωνικών φορέων παρουσιάζουν σημαντικές καθυστερήσεις. Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας υπάρχουν τοποθετημένοι αρκετοί κάδοι για την ανακύκλωση των τηγανελαίων αλλά και άλλων υλικών. Καλώ όλους τους πολίτες να τους γεμίζουν σε καθημερινή βάση, προστατεύοντας και αναδεικνύοντας το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας. Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η προσπάθεια συγκέντρωσης καπακιών από μπουκάλια νερού και αναψυκτικών που σύλλογοι της περιοχής μας τα χρησιμοποιούν στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής με καροτσάκια για άτομα με αναπηρία. Η Πέλλα διακρίνεται για την κοινωνική ευαισθησία των κατοίκων της». 

Εξάλλου, πριν από λίγες ημέρες έγινε παράδοση πετρελαίου θέρμανσης στο δημοτικό σχολείο Άρνισσας του Δήμου Έδεσσας.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *