Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ο Φιντέλ Κάστρο ανακηρύσσεται πρόεδρος της Κούβας (Σαν σήμερα 16/2)

1997 δύο σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα εκλάπησαν από αποθήκη αρχαιολογικών ευρημάτων του Ραμνούντα, στο Μαρκόπουλο Αττικής. Επρόκειτο για ένα άγαλμα δούλης και μια επιτύμβια στήλη εφήβου του 4ου αιώνα π.Χ., η αξία των οποίων υπολογίστηκε περί τα 10 εκ. δρχ. Τα δυο ευρήματα εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές αρχές και επιστράφηκαν στις αποθήκες του αρχαιολογικού χώρου τον Ιανουάριο του 1999.

1964 Ο Γεώργιος Παπανδρέου και η Ένωση Κέντρου κερδίζουν τις εκλογές με ποσοστό 52,8%. Η ΕΡΕ έλαβε 35,2% και η ΕΔΑ 11,8%.

1930 ο σεισμός 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στην Αϊτάνια Ηρακλείου προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη βόρεια και κεντρική Κρήτη και πολλούς τραυματισμούς. Η Αϊτάνια και τα Βάθεια καταστράφηκαν, η Επισκοπή και οι Γούβες καταστράφηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους και η Τύλισσος κατά το ήμισυ. Στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τα Ανώγεια και τα Χανιά παρατηρήθηκαν ρωγμές στα κτίρια και πτώση καμινάδων.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο
Moυσική 16/2
 
1985: Το «Careless Whisper» του George Michael ανεβαίνει στο Νο 1 των Η.Π.Α.

1992: Το «Stay» των Shakespears Sister ανεβαίνει στο Νο 1 της Μεγάλης Βρετανίας για 8 εβδομάδες.

1997: Το «Don't Speak» των No Doubt ανεβαίνει στο Νο 1 της Μεγάλης Βρετανίας.




Αθλητισμός 16/2
 
16/2/1997 Ο 25χρονος Jeff Gordon γίνεται ο νεότερος οδηγός που κερδίζει το Daytona 500

16/2/1992 Η Martina Navratilova γίνεται η πιο πολυνίκης τενίστρια όταν κερδίζει την Jana Novotna σε 3 σετ στον τελικό του Virginia Slims στο Σικάγο. Με την νίκη της αυτή η Navratilova φτάνει τους 158 τίτλους και περνάει την Chris Evert που αποσύρθηκε το 1989

16/2/1992 Οι LA Lakers αποσύρουν την φανέλα του Magic Johnson Νο 32 στο ημίχρονο του αγώνα Celtics-Lakers. Ο Johnson είναι ο πέμπτος σε σειρά παίκτης μετά τους Jerry West, Elgin Baylor, Wilt Chamberlain και Kareem Abdul Jabbar, του οποίου αποσύρεται η φανέλα

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *