Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Πρωτοβουλία της Π.Ε. Πέλλας για την Ανακύκλωση και την Προστασία του Περιβάλλοντος

Σε δίκτυο ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στα πλαίσια προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και, πιο συγκεκριμένα, της Αντιπεριφέρειας Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ανακύκλωση.


Ειδικότερα, μέσω της δράσης αυτής εγκαταστάθηκαν κάδοι ανακύκλωσης παλιών ηλεκτρικών συσκευών και λαμπτήρων για την οικολογική διαχείριση των αποβλήτων ειδών ηλεκτρικού εξοπλισμού και την προστασία του περιβάλλοντος. 


Στην Π.Ε. Πέλλας έχει εγκατασταθεί ειδικός κάδος στην είσοδο του κτιρίου του Διοικητηρίου, όπου οι υπάλληλοι και οι πολίτες που προσέρχονται στις υπηρεσίες μπορούν να αποθέτουν τον παλιό ηλεκτρικό εξοπλισμό του σπιτιού ή του γραφείου καθώς και κάθε είδος λαμπτήρα.


Επόμενο στάδιο είναι η επέκταση του δικτύου των κάδων ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών σε σχολικές μονάδες της Π.Κ.Μ. αλλά και στα υπόλοιπα κτίρια της Π.Ε. Πέλλας.



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Καλώ τους πολίτες να στηρίξουν την πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και τη συμμετοχή στο δίκτυο ανακύκλωσης παλιών ηλεκτρικών συσκευών και λαμπτήρων. Η οικολογική διαχείριση των πάσης φύσεως αποβλήτων είναι μεγάλης σημασίας για την προστασία του περιβάλλοντος. Δίνουμε την ευκαιρία της ανακύκλωσης συσκευών που χρησιμοποιούμε όλοι σε καθημερινή βάση για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την καθιέρωση οικολογικής νοοτροπίας. Στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης άλλωστε υλοποιούμε το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Τηγανελαίων με μεγάλη επιτυχία στην Π.Ε. Πέλλας δίνοντας ως ανταποδοτικό μέτρο πετρέλαιο θέρμανσης στις σχολικές μονάδες της περιοχής. Επιπλέον, μέσα στο Φεβρουάριο δημοπρατείται το πολύ σημαντικό έργο της αποκατάστασης των έξι τελευταίων μη αποκατεστημένων Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμάτων από την Π.Ε. Πέλλας, μία παρέμβαση μεγάλης οικολογικής σημασίας και ένα έργο περιβαλλοντικής εξυγίανσης και προστασίας της Πέλλας. Εν κατακλείδι, η περιβαλλοντικά υπεύθυνη ανάπτυξη είναι στόχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και προσωπικά του Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα διότι, το περιβάλλον δεν το κληρονομήσαμε από τους γονείς μας αλλά το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας».










ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *