Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Γνωστό βρεφικό γάλα ανακάλεσε ο ΕΟΦ

Tην ανάκληση παρτίδας βρεφικού γάλακτος αποφάσισε ο ΕΟΦ για προληπτικούς λόγους και στα πλαίσια της προστασίας της δημόσιας υγείας, εξαιτίας πιθανής απόκλισης από τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Την ανάκληση της παρτίδας Β34706 ΗΗLLΒΝ (πολυσυσκευασίες) του βρεφικού γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ NOULAC, αποφάσισε ο ΕΟΦ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Έχοντας υπόψη:
1. Το άρθρο 6, παρ.ΙΙ του Ν. 1316/83 (ΦΕΚ 3 Α΄) «Ίδρυση, οργάνωση και αρμοδιότητες του
Ε.Ο.Φ.», όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 25 του Ν. 3730/2008 (ΦΕΚ 262 Β΄)

2. Tις διατάξεις της ΔΥΓ3α/Γ.Π.32221/29.04.2013

3. Την υπ΄αριθμ. 13170/30.01.2014 ενημέρωση της εταιρείας FrieslandCampina Hellas

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
Την ανάκληση της παρτίδας Β34706 ΗΗLLΒΝ (πολυσυσκευασίες) του βρεφικού γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ NOULAC από τον 6ο μήνα, με ημερομηνία λήξης 10/2014, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας πιθανής απόκλισης από τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στα πλαίσια της προστασίας της δημόσιας υγείας, με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση τηςFriesland Campina Hellas, η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με όλα τα σημεία πώλησης του προϊόντος προκειμένου αυτό να αποσυρθεί από την αγορά.

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΕΟΦ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ

• Τμήμα Ελέγχου Κυκλοφορίας
www.eof.gr




πηγή: mitrikosthilasmos.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *