Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Γνωρίστε τον Έλληνα αστέρα της Google - Δεν ξεχνάω ποτέ τα Σφακιά από όπου κατάγομαι!

Χανιά: Γνωρίστε τον Έλληνα αστέρα της Google - Δεν ξεχνάω ποτέ τα Σφακιά από όπου κατάγομαι!Ο άνθρωπος που εργάζεται σε μια από τις βασικές αρτηρίες της παγκόσμιας τεχνολογίας, τη Google, έχει στο παρελθόν προμοτάρει φίρμες όπως η Coca-Cola, τα McDonald's, η Levis. Πριν από 3 χρόνια ανέλαβε καθήκοντα ως διευθυντής του Creative Lab της Google για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Εργάζεται αδιάλειπτα, ταξιδεύει συνεχώς. Ακόμα κι αν μοιράζει όμως την καθημερινότητά του στα 5 σημεία του ορίζοντα η καρδιά του κατοικεί μόνιμα στα Σφακιά... Ο Στιβ Βρανάκης, μιλώντας στο Flashnews.gr τονίζει ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι η Silicon Valley της Ευρώπης, καθώς είναι η 5η χώρα παγκοσμίως (!) σε επιστήμονες και τεχνικούς.

''Είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσεις μια δουλειά σ' αυτή τη χώρα και είναι δύσκολο να βρεις χρηματοδότηση. Αν είσαι στη Silicon Valley στην Αμερική και λανσάρεις μια νέα ιδέα, κάνεις ένα επιχειρηματικό ξεκίνημα και αποτύχει, τότε λανσάρεις μια άλλη νέα ιδέα και αν και αυτή αποτύχει τότε λανσάρεις μια άλλη ιδέα και αν και αυτή αποτύχει βρίσκεις δουλειά σε μια μεγάλη εταιρεία...

Στην Ελλάδα όμως, όπως και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, αν αποτύχεις σε ένα επιχειρηματικό εγχείρημα, μπορεί ακόμα να καταλήξεις και στη φυλακή, δύσκολα σε αφήνουν να ορθοποδήσεις. Αυτό λοιπόν είναι το πρόβλημα. Γιατί αν είσαι διατεθειμένος να ρισκάρεις τα πάντα για να φτιάξεις μια καλύτερη ζωή για σένα και να δημιουργήσεις θέσεις εργασίας για άλλους ανθρώπους, και το εγχείρημά σου δεν πετύχει για κάποιο λόγο, θα λογοδοτήσεις και το πιθανότερο θα το πληρώσεις''.




πηγή:flashnews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *