Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ενημερωτικό Υπόμνημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πέλλας

Ενημερωτικό υπόμνημα σε όλους τους Βουλευτές Πέλλας έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πέλλας μέσα από το οποίο εκφράζει την αντίθεσή της για το σχέδιο νόμου που προωθεί το Υπουργείο Δημόσιας τάξης.


Ολόκληρο το υπόμνημα:

-Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, κατα το τρέχον χρονικό διάστημα προωθεί Σχέδιο Νόμου για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Το Συνδικαλιστικό μας κίνημα εξέφρασε την αντίθεση του για το συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου, σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. 440/1/20 από 07-02-2014 έγγραφο του με τίτλο , κυρίαρχα διότι δεν προσκληθήκαμε σε δια ζώσης διάλογο κατά την διαδικασία σύνταξης και καταρτισμού του, πράγμα που έπρεπε θεσμικά να γίνει με το δευτεροβάθμειο συνδικαλιστικό μας όργανο.

-Σε γενικές γραμμές, ενώ φαίνεται ότι προβαίνει σε ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες-καινοτομίες ουσιαστικά πρόκειται για ανακύκλωση των ήδη υπαρχόντων δομών.

-Οι συνέπειες του Σχεδίου Νόμου αυτού θα είναι δυσμενείς και αρνητικές για την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας και θα επιβαρύνουν επιπλέον την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση για τους εξής βασικούς λόγους:

-Το κυρίαρχο πρόβλημα στην Α.Δ.Πέλλας, είναι η σημαντική έλλειψη έμψυχου δυναμικού. Η οργανική δύναμη είναι περί τους 425 Αστυνομικούς, τόσοι ώστε να λειτουργούν στοιχειωδώς οι Αστυνομικές Υπηρεσίες, καθώς το υπάρχον οργανόγραμμα προβλέφθηκε για τα δεδομένα της Αστυνομίας πριν 30 χρόνια. Σήμερα η υπάρχουσα δύναμη έχει έλλειμμα τουλάχιστον 130 Αστυνομικούς, δεδομένου ότι ο Νομός μας ενισχύει και άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις (Δράμα, Έβρο κλπ). Με το παρόν Σχέδιο Νόμου και την προβλεπόμενη κατάργηση 6.800 οργανικών θέσεων Πανελλαδικά, διαγράφει μονοκονδυλιά τα προβλήματα της υποστελέχωσης και τα εξαφανίζει ως δια μαγείας.

-Καταργεί την Α.Δ.Πέλλας ως Υπηρεσιακή δομή και πλέον τον συντονισμό των Υπηρεσιών θα τον έχει η Περιφέρεια και η αποκεντρωμένη Περιφέρεια, που σημαίνει πλήρη αποσυντονισμό διότι σε καμία περίπτωση δεν λαμβάνονται υπ΄ όψιν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (εγκληματολογικά, πληθυσμιακά, σύνορα κλπ) του Ν.Πέλλας. Ακόμα και για την δομή της Αυτοδιοικητικής Περιφέρειας προβλέφθηκε η Περιφερειακή Ενότητα πράγμα που το Σχέδιο Νόμου δεν λαμβάνει υπ΄όψιν Αστυνομικά.

-Πουθενά δεν αναφέρεται, ούτε στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η ενίσχυση με κονδύλια για υλικοτεχνικό εξοπλισμό που βρίσκεται σε κατάσταση ένδειας (ελλείψεις περιπολικών, καυσίμων κλπ).

-Υποβάθμιση της συνεχούς εκπαίδευσης των Αστυνομικών, καθώς πουθενά δεν προβλέπει κονδύλια για αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στην μάχη κατά του εγκλήματος.

-Επίσης, εντέχνως αποκρύπτει τι προτίθεται να κάνει με τις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού μας. Δεν αντιλαμβανόμαστε την σκοπιμότητα των δηλώσεων του κ. Υπουργού, να αναφέρεται σε αλλαγές σε τοπικό-περιφερειακό επίπεδο, που προφανώς ήδη έχει ετοιμάσει, χωρίς να τις παρουσιάζει ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

-Διερωτόμαστε γιατί στις τοποθετήσεις των Δημοτικών Αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού Πέλλας ονοματοδοτήθηκαν διαφορετικά από την ισχύουσα ονομασία τους π.χ. Το Α.Τ.Αριδαίας μετονομάστικε σε Α.Τ.Αλμωπίας και το Α.Τ.Γιαννιτσών σε Α.Τ.Πέλλας (το Α.Τ.Έδεσσας παρέμεινε ως έχει), ενώ άλλες Υπηρεσίες δεν αναφέρθηκαν καν. Μήπως οι μη αναφερθείσες Υπηρεσίες θα καταργηθούν; -Επιπρόσθετα, με κανέναν φορέα δεν έγινε κανένας διάλογος για το τι Αστυνομία θέλουμε και γιατί την θέλουμε.

-Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στους πολιτικούς του Νομού μας,καθώς αλλαγές που ενδεχομένως ετοιμάζει ερήμην μας το Υπουργείο, σε ότι αφορά την μεταβολή της υπηρεσιακής μας κατάστασης μέσω τροποποιήσεων στον κώδικα μεταθέσεων, βάλλουν κατά της αξιοπρέπειας μας.

-Με τον τρόπο που θα αντιμετωπιστούμε, θα σταθούμε ανάλογα.-

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΣΠΥΡΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ    6974319776 


Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΡΟΧΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ    6977288441









ΠΗΓΗ: logospellas.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *