Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ο Πούτιν απειλεί την Αμερική με κραχ

Με κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας απειλεί η Δύση, λόγω της στάσης του Βλάντιμιρ Πούτιν στο θέμα της Κριμαίας, όμως δε φαίνεται να… ιδρώνει το αυτί του Ρώσου προέδρου. Τουναντίον, η Ρωσία απηύθυνε σήμερα προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ πως ενδεχόμενες κυρώσεις σε βάρος της θα οδηγήσουν σε «κραχ του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Σεργκέι Γκλαζίεφ δήλωσε σήμερα ότι αν η Ουάσιγκτον επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης, η Ρωσία είναι πιθανόν να αναγκασθεί να εγκαταλείψει το δολάριο ως νόμισμα αναφοράς και να αρνηθεί να αποπληρώσει τα δάνειά της προς τις αμερικανικές τράπεζες

Ο Γκλαζίεφ, ο οποίος χρησιμοποιείται συχνά από τη ρωσική ηγεσία για τη διατύπωση σκληρών θέσεων χωρίς ωστόσο να συμμετέχει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, ανέφερε ότι εάν η Ουάσινγκτον παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία ρωσικών επιχειρήσεων και ιδιωτών, η Μόσχα θα συστήσει στους κατόχους αμερικανικών αξιών να τις πουλήσουν.




πηγή:koutipandoras.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *