Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Oι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη για το 2014 (εκ των οποίων τρεις Έλληνες)

Oι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη για το 2014 (εκ των οποίων τρεις Έλληνες)Δόθηκε στη δημοσιότητα τα ξημερώματα η λίστα του FORBESγια το 2014. Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι καθώς οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη έγιναν 1645 ενώ προστέθηκαν 268 καινούργιοι μέσα σε μόλις έναν χρόνο. Ο πλούτος τους αθροίζεται στα 6,4 τρισεκατομμύρια δολάρια και αντιστοιχεί σε …36 Ελλάδες. Δείτε τους πρωταγωνιστές μεταξύ των οποίων και τους τρεις Έλληνες


Το εξαιρετικά ανησυχητικό είναι η ταχύτητα με την οποία οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι. Οι δισεκατομμυριούχοι της γης, κατάφεραν να αυξήσουν την περιουσία τους κατά ένα ολόκληρο τρισεκατομμύριο δολάρια μέσα σε μόλις έναν χρόνο. 

Θέλετε και κάτι ποιο εντυπωσιακό; Υπάρχουν 31 δισεκατομμυριούχοι οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει κάν τα 40. Η νεότερη λέγεται PerennaKeiη οποία έκλεψε τον τίτλο του νεώτερου δισεκατομμυριούχου από τον συνιδρυτή του Facebook DustinMoskovitz. Οι 39 νεώτεροι δισεκατομμυριούχοι ελέγχουν από κοινού το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 115,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Φυσικά, κυριαρχεί ο MarkZuckerberg. Και ο μεγαλομέτοχος της WhatApp Jan Koum δεν πηγαίνει πίσω μετά την απόφαση της Facebookνα δαπανήσει 16 δισεκατομμύρια δολάρια για να εξαγοράσει τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Αυτά με τα …νιάτα. Πάμε τώρα στους πρωταγωνιστές του 2014. Ύστερα από τέσσερα χρόνια, ο BillGatesεπιστρέφει στην πρώτη θέση αφήνοντας πίσω του τον πρωταθλητή των προηγούμενων ετών, τον μεξικανό CarlosSlimHelu. OmrZaraAmancioOrtegaκατατάσσεται στην 3η θέση και ο WarrenBaffetστην 4η θέση. 

Τα ποσά έχουν το δικό τους ενδιαφέρον:

BillGates: 76 δις. δολάρια
CarlosSlimHelu: 72 δις δολάρια
AmancioOrtega: 64 δις. δολάρια
WarrenBuffet: 58,2 δις. δολάρια
LarryEllison: 48 δις. δολάρια
Charles Koch: 40 δισεκατομμύρια δολάρια
David Koch: 40 δις. δολάρια
Sheldon Adelson 38 δις. δολάρια
ChristyWalton: 36,7 δις. δολάρια
JimWalton: 34,7 δις. δολάρια

Υπάρχουν και τρεις Έλληνες στη λίστα. Ο Σπύρος Λάτσης, καταλαμβάνει την 506η θέση με 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου 100 εκατ. λιγότερα σε σχέση με το 2013. Πάντως, από τα στοιχεία του Forbesπροκύπτει ότι σε σχέση με το 2008, ο Σπύρος Λάτσης έχει απολέσει το 70% της περιουσίας του, κυρίως λόγω της απώλειας της τράπεζας Eurobank. OΑριστοτέλης Μιστακίδης και ο Φίλιππος Νιάρχος κατατάσσονται και οι δύο στην θέση 687 με 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ ο καθένας.



πηγή:fpress.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *