Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ούτε συνετρίβη ούτε ανατινάχθηκε το αεροπλάνο λένε εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ!

Ούτε συνετρίβη ούτε ανατινάχθηκε το αεροπλάνο λένε εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ!Οι εμπειρογνώμονες της οργάνωσης «Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty» που τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ δηλώνουν ότι από τις έρευνες που πραγματοποίησαν έφτασαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση το χαμένο αεροσκάφος των Malaysia Airlines να ανατινάχτηκε στον αέρα ή να συνετρίβη.

«Σχετικά με το χαμένο αεροσκάφος, η οργάνωση CTBTO με έδρα της τη Βιέννη επιβεβαίωσε ότι δεν έχει εντοπίσει ούτε σημάδια έκρηξης, ούτε σημάδια συντριβής στο έδαφος; ή το νερό». Τη δήλωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, Στέφαν Ντουζάριτς.

Ο κ. Ντουζάριτς εξήγησε ότι τα συστήματα εντοπισμού που διαθέτει η CTBTO, ειδικά για πυρηνικές εκρήξεις, μπορούν να εντοπίσουν και αεροπορικά ατυχήματα. Συγκεκριμένα μπορούν να δουν αν έχει γίνει έκρηξη αεροσκάφους στον αέρα, ενώ εντοπίζουν και τα σημεία πρόσκρουσης αεροσκαφών στη θάλασσα ή τη στεριά. Στην περίπτωση της πτήσης MH370 δεν βρήκαν τίποτε!

Ηδη από την προηγούμενη εβδομάδα, οι επικεφαλής της οργάνωσης είχαν ανακοινώσει ότι θα χρησιμοποιήσουν την τεχνογνωσία τους για να βοηθήσουν στις έρευνες για το αεροσκάφος, ενεργοποιώντας όλους τους επιστήμονες με συναφές αντικείμενο στον ΟΗΕ να μελετήσουν τα δεδομένα που θα προέκυπταν. Ωστόσο κανένα στοιχείο δεν προέκυψε, βυθίζοντας τις έρευνες ακόμα περισσότερο στο σκοτάδι και τους συγγενείς των αγνοουμένων επιβατών στην απελπισία!

Στο έδαφος της Κίνας αναζητούν τώρα το χαμένο αεροσκάφος
Δέκα μέρες πλέον αγνοείται το Boeing - φάντασμα της Malaysia Airlines και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες στα τυφλά καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα ίχνος του χαμένου αεροσκάφους.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι σήμερα Τρίτη, ξεκινούν οι έρευνες και στο κινεζικό έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροπλάνο που ξεκίνησε από την Κουάλα Λουμπούρ είχε αρχικά προορισμό το Πεκίνο.

Στο κινεζικό εναέριο χώρο περνά ο βόρειος από τους δυο πιθανούς δρόμους που εκτιμάται ότι ακολούθησε το αεροσκάφος μετά το τελευταίο σήμα που εξέπεμψε.

Ο πρεσβευτής της Κίνας στη Μαλαισία δήλωσε στο πρακτορείο Ειδήσεων Νέα Κίνα ότι από την έως τώρα έρευνα μεταξύ των Κινέζων επιβατών του Boeing 777 που χάθηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο που να σχετίζεται με την εξαφάνιση του αεροπλάνου. "Εμείς δεν βρήκαμε στοιχεία ότι οι Κινέζοι επιβάτες φέρουν ευθύνη ή είναι πιθανώς οι δράστες της εξαφάνισης", δήλωσε ο πρέσβης στη Μαλαισία, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ειδήσεων Νέα Κίνα.




πηγή:toxwni.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *