Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση Νέων Αγροτών της ΠΚΜ

Επιστήμονες, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρηματίες του αγροτικού κλάδου συμμετείχαν στην 1η Συνάντηση Νέων Αγροτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η οποία πραγματοποιήθηκε
την περασμένη Παρασκευή. 

Κατά τη συνάντηση κατέθεσαν τη γνώση και την εμπειρία τους σχετικά με την δημιουργία συνεργασιών και δικτύων στον αγροτικό κλάδο καθώς επίσης ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους για επίκαιρα θέματα όπως η Νέα ΚΑΠ αλλά και παρουσίασαν ολοκληρωμένες λύσεις που μπορούν να υιοθετήσουν οι νέοι αγρότες για επιτυχημένη αγροτική επιχειρηματικότητα.

Την 1η Συνάντηση Νέων Αγροτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως στηρίζει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες των νέων της Περιφέρειας μας και ιδιαίτερα των νέων αγροτών και επισήμανε την αναγκαιότητα για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. 

«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που προωθεί την εξωστρέφεια των νέων επαγγελματιών και την υλοποίηση συνεργασιών, όπως η σημερινή συνάντηση των νέων αγροτών της περιοχής μας. Οι νέοι αγρότες είναι η δυναμική του αγροτικού τομέα. Γιατί είναι αγρότες από επιλογή, που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες, τολμούν να βγουν στις αγορές, διεκδικούν και κερδίζουν με το μόχθο τους την εκτίμηση που αξίζει στα προϊόντα μας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με το πλούσιο «Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων», διαθέτει ξεχωριστές προοπτικές και δυνατότητες να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στη μεγάλη πρόκληση και να χαράξουμε την κεντρική στρατηγική της Περιφέρειάς μας στο μοντέλο “παράγω-εξάγω”, που σημαίνει τη δημιουργία σύγχρονων, ανταγωνιστικών αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, με βάση τα νέα εσωτερικά και διεθνή δεδομένα, στην κατεύθυνση της παραγωγής προϊόντων υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καταναλωτών», υπογράμμισε κατά το χαιρετισμό του ο κ. Τζιτζικώστας.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην ανοιχτή πρόσκληση που έχει απευθύνει η ΠΚΜ στους άμεσα και στους έμμεσα εμπλεκόμενους με την παραγωγή, μεταποίηση, διακίνηση και υποστήριξη των αγροτικών προϊόντων να συμμετάσχουν στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη της ΠΚΜ.

«Πρέπει να εστιάσουμε το ενδιαφέρον μας στην παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, με υψηλά περιθώρια κέρδους, τα οποία θα απευθύνονται σε εξειδικευμένο κοινό, ώστε να γίνουμε ακόμη πιο ανταγωνιστικοί, προκειμένου τα προϊόντα της μακεδονικής γης να κερδίσουν μεγαλύτερο έδαφος στις διεθνείς αγορές», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος έκανε λόγο για τη διαδικασία ανάπτυξης του σχήματος πιστοποίησης της προέλευσης των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας, στα οποία θα απονέμεται ειδικό σήμα που θα τα διαφοροποιεί έναντι των υπολοίπων.

Ακολούθως, την 1η Συνάντηση Νέων Αγροτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας χαιρέτησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θ. Παππάς, Β. Κανάκας και Δ. Τζηρίτης.

Η 1η Συνάντηση Νέων Αγροτών Π.Κ.Μ., την οποία συντόνισε η Γιάντση Άννα-Μαρία, έκλεισε με θετικά σχόλια από εισηγητές και συμμετέχοντες. Τη συνάντηση συνδιοργάνωσαν οι Ενώσεις Νέων Αγροτών των Νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Πιερίας, Σερρών, Ημαθίας και Πέλλας.



ΠΗΓΗ: voria.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *