Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Στρατιωτικό πραξικόπημα εκδηλώθηκε στην Ελλάδα (Σαν σήμερα 21/4)

1967 στρατιωτικό πραξικόπημα, με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Γιώργο Παπαδόπουλο, εκδηλώθηκε στην Ελλάδα, αναστέλλοντας το Σύνταγμα και καταργώντας τη Δημοκρατία. Από την πρώτη στιγμή άρχισε σε όλη τη χώρα τρομακτικό όργιο συλλήψεων και διώξεων. Η Χούντα διακυβέρνησε επί επτά χρόνια.

1997 στη Βρετανία, μετά από τηλεφωνικές προειδοποιήσεις και απειλές για βομβιστικές επιθέσεις, οι Αρχές εκκένωσαν τμήματα και απέκλεισαν τρία αεροδρόμια και πέντε σιδηροδρομικούς σταθμούς, προκαλώντας χάος στις συγκοινωνίες.

1963 Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ξεκινάει την πρώτη μαραθώνια πορεία ειρήνης, κατά τη διάρκεια της οποίας συλλαμβάνεται και κακοποιείται.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 21/4
 
1947 Ο Αμερικανός punk-rock τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Iggy Pop (James Newell Osterberg Jr) γεννήθηκε στο Μούσκεγκον του Μίσιγκαν. Άλλαξε το όνομα του σε Iggy μετά την δημιουργία του πρώτου του γκρουπ που είχε την ονομασία The Iguanas. Από το 1968 έως και το 1975 υπήρξε μέλος του συγκροτήματος The Stooges, οι οποίοι θεωρούνται από τους πρωτοπόρους της punk-rock. Στο διάστημα αυτό, το συγκρότημα κυκλοφόρησε τρία στούντιο άλμπουμ. Είναι από τους πρώτους τραγουδιστές που επιχείρησαν το stage-dive. Υπήρξε επιρροή για πολλούς καλλιτέχνες όπως οι Joy Division, Nine Inch Nails, Nick Cave, Kurt Cobain, Jack White κ.α. Το 2003 ανακοινώθηκε η επανένωση των The Stooges για συναυλίες σε Αμερική και Ευρώπη και το 2007 κυκλοφόρησαν νέο άλμπουμ με τίτλο "The Weirdness". Στις 15 Μαρτίου του 2010 το όνομα του μαζί με των υπόλοιπων μελών του συγκροτήματος The Stooges, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Δημοφιλή τραγούδια του: "Lust for Life", "Candy", "The Passenger" κ.α.

1959 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, κιθαρίστας και ιδρυτής του Βρετανικού post-punk/new wave συγκροτήματος The Cure, Robert Smith (Robert James Smith) γεννήθηκε στο Μπλάκπουλ της Αγγλίας. Είναι από τους καλλιτέχνες που βοήθησαν στην γέννηση της gothic rock στις αρχές της δεκαετίας του '80. Μαζί με τους Cure εκτιμάται πως έχει πουλήσει περισσότερα από τριάντα πέντε εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως. Δημοφιλή τραγούδια τους: "Boys Don't Cry", "The Lovecats", "In Between Days", "Lovesong" ,"Friday I'm in Love" κ.α.

 
Αθλητισμός 21/4
 
 
 21/4/2010 Ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, ο 7ος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) από το 1980 έως το 2001, πεθαίνει από καρδιά στο νοσοκομείο Quiron της Βαρκελώνης σε ηλικία 90 ετών. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Φράνκο διετέλεσε Υπουργός Αθλητισμού από το 1967 έως το 1971 και Πρόεδρος της Περιφέρειας της Βαρκελώνης από το 1973 έως το 1977.

21/4/2006 Πεθαίνει σε ηλικία 77 ετών στη Βραζιλία ο Tele Santana, προπονητής της εθνικής ομάδας στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1982 και του 1986

21/4/2004 Πεθαίνει απρόσμενα σε ηλικία 52 ετών ο Νίκος Κανελλάκης, πρόεδρος της ΠΑΕ Ιωνικός



Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *