Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Έφυγε από την ζωή ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον (Σαν σήμερα 22/4)

1993 να καταργηθεί κάθε μνεία, ακόμη και προαιρετική, του θρησκεύματος των Ελλήνων πολιτών στις νέες ταυτότητες ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση με ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

1994 πέθανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον, από καρδιακή προσβολή.

1915 κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά δηλητηριώδη αέρια σε εχθροπραξίες όταν οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν βόμβες και χειροβομβίδες που περιείχαν χλώριο κατά του γαλλικού μετώπου στην Υπρ του Βελγίου.





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 22/4

 
1950 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός Peter Frampton (Peter Kenneth Frampton) γεννήθηκε στο Μπεκενχαμ του Μπρόμλεϊ της Αγγλίας. Έκανε μεγάλη επιτυχία με την κυκλοφορία του live άλμπουμ του "Frampton Comes Alive!" (1976), το οποίο πούλησε πάνω από έξι εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στην Αμερική και ήταν No 1 στο Billboard Pop Album Chart για δέκα εβδομάδες. Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με τους David Bowie, Matt Cameron, Mike McCready των Pearl Jam κ.α. Γνωστές του επιτυχίες τα τραγούδια: "Breaking All the Rules", "Show Me the Way", "Baby, I Love Your Way", "Do You Feel Like We Do" και "I'm in You".

1955 Ο Αμερικανός παραγωγός και DJ Arthur Baker γεννήθηκε στην Βοστόνη της Μασαχουσέτης. Εργαζόταν έως DJ μέχρι το 1981 που μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να γίνει παραγωγός. Συνεργάστηκε με διάφορους καλλιτέχνες και το 1982 έκανε επιτυχία με τους hip-hop καλλιτέχνες Afrika Bambaataa & the Soulsonic Force με την παραγωγή στο single "Planet Rock", το οποίο είχε πολλές επιρροές από τους Kraftwerk. Ένα χρόνο αργότερα δούλεψε πάνω σε pop και rock επιτυχίες, κάνοντας τα remix τραγουδιών όπως "Girls Just Wanna Have Fun" της Cyndi Lauper και "Dancing in the Dark", "Cover Me" και "Born in the U.S.A." του Bruce Springsteen. Μετά από αυτές τις παραγωγές ξεκίνησε η πετυχημένη συνεργασία του με το Βρετανικό συγκρότημα New Order, με την παραγωγή στα singles "Confusion" και "Thieves Like Us".



Αθλητισμός 22/4
 

 22/4/2007 Ο Δημήτρης Διαμαντίδης του Παναθηναϊκού κλέβει την μπάλα για μία και μοναδική φορά στον αγώνα ΠΑΟ – Μαρούσι (79-73) φτάνοντας τα 395 κλεψίματα στην Α1 και ξεπερνά τα 394 του Φάνη Χριστοδούλου. Πρώτος στην λίστα βρίσκεται ο Άγγελος Κορωνιός με 583, δεύτερος ο Γιώργος Σιγάλας με 512, τρίτος ο Νίκος Μπουντούρης με 488 και τέταρτος ο Νίκος Βετούλας με 460

22/4/2004 Ο Αμερικανός παίκτης των Arizona Cardinals, Pat (Patrick) Tillman, σκοτώνεται σε μάχη στο Αφγανιστάν σε ηλικία 28 ετών. Δύο χρόνια νωρίτερα, το 2002, 8 μήνες μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, εγκατέλειψε την επαγγελατική του καριέρα στο NFL και κατατάχτηκε στον αμερικανικό στρατό. Είναι ο πρώτος επαγγελματίας παίκτης του αμερικάνικου ποδοσφαίρου που χάνει την ζωή του στην μάχη μετά τον Bob Kalsu (21/7/1970).

22/4/2002 Ο Ηρακλής στέφεται πρωταθλητής Ελλάδος στο βόλεϊ για πρώτη φορά στην ιστορία του μετά την εκτός έδρας νίκη 3-2 επί του Ολυμπιακού



Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *