Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ξεκινά η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

To «πράσινο φως» για την άμεση έναρξη του συστήματος της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, δίνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, βάσει της οποίας οι αρμόδιες υπηρεσίες έως τις 28 Απριλίου πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις εκθέσεις τους.

Το νέο σύστημα προβλέπει συγκεκριμένα ποσοστά υπαλλήλων που θα λαμβάνουν βαθμολογία, από ένα έως δέκα.

Το υπουργείο, με την εγκύκλιο, καλεί άμεσα τις υπηρεσίες να καταγράψουν το προσωπικό και να επιμερίσουν τα ποσοστά της κλίμακας βαθμολόγησης για τους υπαλλήλους, ενώ δίδονται και υποδείγματα ώστε να διευκολυνθεί το έργο της αξιολόγησης.

Η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, ενώ στη σχετική εγκύκλιο περιλαμβάνονται και συγκεκριμένα παραδείγματα της αξιολόγησης.

Ειδικότερα, βάσει των όσων προβλέπονται στην εγκύκλιο, η διαδικασία ξεκινάει στις 28 Απριλίου οπότε και οι αρμόδιες υπηρεσίες, υπουργεία, δήμοι και νομικά πρόσωπα, οφείλουν να έχουν εκδώσει απόφαση για τον αριθμό των υπαλλήλων, που μπορούν να ενταχθούν στις διάφορες κλίμακες βαθμολογίας.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις τα ανώτατα ποσοστά έχουν ορισθεί ως εξής:
Με βαθμούς 9 ως 10 αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων σε κάθε διεύθυνση
Με βαθμούς 7 ως 8 αξιολογείται ποσοστό έως και 60%
Με βαθμούς 1 ως 6 αξιολογείται ποσοστό έως και 15%

Το υπουργείο έχει επισημάνει κατ' επανάληψη ότι όσοι βαθμολογούνται με την κατώτερη βαθμολογία δεν οδηγούνται σε διαθεσιμότητα και δεν απολύονται.

Επίσης, έως 13 Μαΐου θα πρέπει να συνταχθεί έκθεση από τον αξιολογούμενο. Εως τις 28 Μαΐου να ολοκληρωθεί η σύνταξη της εισήγησης από τον εισηγητή και τέλος έως 30 Ιουνίου η σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης από τον αξιολογητή.

Οι εκθέσεις αξιολόγησης του 2013 που έχουν ήδη συνταχθεί επανασυντάσσονται.

Κατ' εξαίρεση, δεν επηρεάζεται το κύρος των εκθέσεων, οι οποίες έχουν ήδη συνταχθεί και ολοκληρωθεί κατά τη δημοσίευση του νόμου, εφόσον ο τελικός αξιολογητής παραμένει να λογίζεται ως τέτοιος και με τις νέες διατάξεις.



ΠΗΓΗ: ethnos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *