Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Δυο νέα εγκεκριμένα έργα για το Δήμο Αλμωπίας στο πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας ''Ελλάδα - Π.Γ.Δ.Μ''

Δυο νέα σημαντικά έργα εγκρίθηκαν για το Δήμο Αλμωπίας στα πλαίσια της 3ης πρόσκλησης του ευρωπαϊκού προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας ''Ελλάδα - Π.Γ.Δ.Μ.'' (interreg).

Το πρώτο έργο λέγεται “LhiLna 2”, προϋπολογισμού 445.754,00, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανάπλαση της πλατείας Αετοχωρίου και τη σηματοδότηση της ως αφετηρία ορειβατικών διαδρομών, τις μελέτες για την ανάδειξη του Σπηλαιοβάραθρου στα Λουτρά Λουτρακίου σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Υπουργείου Πολιτισμού, τις μελέτες για την ανάδειξη βυζαντινών μνημείων της Αλμωπίας (κάστρο Χρυσής και Γέφυρα Μεγάλου Αλεξάνδρου) και στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση των προτεινόμενων θεματικών διαδρομών που θα υλοποιηθούν στην Αλμωπία με την ήδη εγκεκριμένη πράξη Lhi-Lna.

Το δεύτερο εγκεκριμένο έργο λέγεται “Bee-conomy”, προϋπολογισμού 268.145,00 ευρώ, και στοχεύει στην ενίσχυση του Σχολείου Μελισσοκομίας που λειτουργεί ήδη στο Δήμο Αλμωπίας, καθώς και σε δράσεις για την προβολή των αξιόλογων προϊόντων μέλισσας που παράγονται στο Δήμο (π.χ. καστανόμελο), ενέργειες για την πιστοποίηση τους, καθώς και επιχειρηματική ενίσχυση των μελισσοκόμων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη του τομέα στην Αλμωπία. 

Τα δυο έργα εντάσσονται στις μόλις δεκαέξι (16) εγκεκριμένες προτάσεις που επιλέχθηκαν από συνολικά εκατό σαράντα οκτώ (148) προτάσεις που είχαν κατατεθεί από ενδιαφερόμενους Ο.Τ.Α., πανεπιστημιακές σχολές, ερευνητικά κέντρα, επιμελητήρια και λοιπούς φορείς.

Το συνολικό ποσό για τους έλληνες εταίρους ανερχόταν σύμφωνα με την πρόσκληση περίπου στα 4.000.000,00 ευρώ. Ο Δήμος Αλμωπίας διεκδίκησε και επιχορηγήθηκε με 714.000,00 ευρώ.

Η προετοιμασία των προτάσεων έγινε εξολοκλήρου από το Δήμο Αλμωπίας, και ειδικότερα από τον επιστημονικό συνεργάτη Τσίμα Νικόλαο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, με τη συνεργασία των Τμημάτων Τεχνικών Υπηρεσιών και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης. 


Η χρηματοδότηση είναι σε ποσοστό 100%, δηλαδή χωρίς καμία επιβάρυνση του Δήμου Αλμωπίας.




Δήμος Αλμωπίας

2 comments:

  1. ρε δεν κοιτατε που μενετε συνεχεια απο σκουπιδιαρες, και μας πνιγουν τα σκουπιδια, δεν κοιτατε που κλεισατε το ταγμα εθνοφυλακης, που δεν εχουμε νερο τα καλοκαιρια στα περισοτερα χωρια, που δεν εχουμε ακομα σημα digea και δεν βλεπει ο κοσμος τv, που δεν εχετε να αλλαξετε λαμπες στης κολονες. και ποσα ακομα που πρεπει να γραψω ολοκληρη εκθεση. απαραδεκτη και ανηκανοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε πονάει η συγκεκριμένη επιτυχία του Δήμου και σπεύδεις να ρίξεις λάσπη... Σε οικτίρω.

      Διαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *