Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Αμύγδαλα: Ιδανικά για μια υγιή καρδιά

Έξι νέες μελέτες στις ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετικά ιδανική τροφή για τον οργανισμό και αρκεί μια χούφτα αμύγδαλα την ημέρα για να ρυθμιστεί η αρτηριακή πίεση, να ευεργετηθεί η λειτουργία της καρδιάς, αλλά και να αισθανθούμε κορεσμό, άρα να τρώμε λιγότερο.

Μόνο λίγα αμύγδαλα κάθε μέρα «ξορκίζουν» τη νόσο του διαβήτη, με την ευεργετική βιταμίνη Ε που περιέχουν και τα μονοακόρεστα λίπη, προστατεύουν από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες, δρουν προληπτικά ενάντια στο Αλτσχάιμερ και ρυθμίζουν τη συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα.

Τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχουν τα αμύγδαλα και ειδικότερα, το μαγγάνιο, βοηθούν τα οστά να παραμένουν γερά, ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση και δρουν ως αντιοξειδωτικά, ενισχύοντας την ύπαρξη της βιαταμίνης Ε, που μειώνεται στον ανθρώπινο οργανισμό καθώς γερνάμε.

Επιστημονική μελέτη του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ πραγματοποίησε έρευνα για την θετική επίδραση των αμυγδάλων στον ανθρώπινο οργανισμό με τη συμμετοχή 52 ενηλίκων, οι οποίοι είχαν υψηλά επίπεδα «κακής» χοληστερόλης στο αίμα.

Οι μισοί από αυτούς κατανάλωσαν ένα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες επί έξι εβδομάδες και οι υπόλοιποι έτρωγαν 35 αμύγδαλα ημερησίως.Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα άτομα που κατανάλωναν τα αμύγδαλα, αντί για κάποιο άλλο σνακ, παρουσίασαν μείωση της συνολικής κοιλιακής μάζας και της περιμέτρου της μέσης τους, όμως δεν παρατηρήθηκε διαφοροποίηση στα κιλά των δύο ομάδων.

Σημειώνεται ότι μια χούφτα αμύγδαλα περιέχει μόνο 250 θερμίδες και συνιστάται άφοβα ως ένα υγιεινό σνακ που δεν παχαίνει.

Οι έξι μελέτες για την ευεργετική δράση του αμύγδαλου στη διατροφή μας παρουσιάστηκαν από την Αμερικανική Εταιρεία Διατροφής σε επιστημονικό συνέδριο στο Σαν Ντιέγκο.



ΠΗΓΗ: protothema.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *