Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Φοβερή Ατλέτικο ταπείνωσε την Τσέλσι!

Σ’ αυτή τη στάση κατεβαίνει! Η φοβερή Ατλέτικο έκανε συντρίμμια το περίφημο… πούλμαν του Μουρίνιο (3-1) κι απειλεί να πάρει αμπάριζα (και) τη Ρεάλ στο δρόμο για το 1ο Champions League της ιστορίας της


Ούτε λεωφορεία, ούτε διαστημόπλοια, ούτε… ο Θεός ο ίδιος δε σταματά τη φετινή Ατλέτικο Μαδρίτης απ’ το να γράψει ιστορία!

Η εκπληκτική ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε σάρωσε την Τσέλσι μέσα στο Λονδίνο και πατώντας πάνω στα συντρίμμια της, πέρασε με το εμφατικό 3-1 στον τελικό του Champions League!

Οι «ροχιμπλάνκος» δε μάσησαν απ’ το γκολ του… δικού τους Τόρες (36’) και γυρίζοντας το παιχνίδι με τους Αντριάν (44’), Ντιέγκο Κόστα (60’, πεν.) και Αρντά (72’), έστειλαν μήνυμα στη Ρεάλ ότι έρχονται με φόρα πάνω της για την πρώτη κούπα με τα μεγάλα αυτιά!


Το ματς

Όταν το σκορ του πρώτου ματς είναι 0-0 και η ρεβάνς είναι στην έδρα του… Μουρίνιο, το να περιμένεις θέαμα μοιάζει τόσο ουτοπικό, όσο το να χτυπήσει το τηλέφωνό σου και να ‘ναι η Σαρλίζ Θερόν. Κι όμως. Η Ατλέτικο Μαδρίτης αδιαφόρησε γι’ αυτό. Και με δική της κυρίως ευθύνη, έκανε ματσάρα τη ρεβάνς του «Στάμφορντ Μπριτζ». Γιατί δεν κατέβηκε ν’ αμυνθεί. Έψαξε το γκολ. Κι έστω και… κατά λάθος (σε σέντρα του Κόκε που σταμάτησε στα δοκάρια) παραλίγο να το πετύχει από νωρίς.

Την ίδια ώρα η Τσέλσι ακολούθησε τυφλά τη συνταγή του προπονητή της. Απέκτησε προσεκτικά τον έλεγχο. Και με το γνώριμα μεθοδικό τρόπο του Μουρίνιο, πήρε αυτό που ήθελε: Όταν η κόντρα ευνόησε όσο έπρεπε τον Τόρες για να πληγώσει την πρώτη του αγάπη. Αν ο Ισπανός όμως δεν πανηγύρισε το γκολ απέναντι στην ομάδα όπου έγινε άνδρας, ο Αντριάν δεν έκανε το ίδιο. Και πανηγύρισε έξαλλα εκείνο (έπειτα από αϊτό που αμόλησε η άμυνα) με το οποίο έκανε τους «μπλε» ακόμα πιο… μπλε απ’ το κακό τους.

Τα (ακόμα) χειρότερα όμως δεν είχαν έρθει για την ομάδα του Μουρίνιο. Για την ακρίβεια ήρθαν όταν ο Πορτογάλος έβαλε τον Ετό. Κι όταν εκείνος αποδείχθηκε όντως «χρυσή αλλαγή». Για την… Ατλέτικο! Γκρεμίζοντας λοιπόν σε μια φαινομενικά ακίνδυνη φάση τον Ντιέγκο Κόστα, ο Καμερουνέζος τον έστειλε στη βούλα. Κι ο Βραζιλιάνος δεν υπήρχε περίπτωση να σπαταλήσει από ‘κει την ευκαιρία να κάνει απόλυτο αφεντικό τους «ροχιμπλάνκος».

Αυτό ήταν. Τίποτα πια δεν μπορούσε να κόψει το δρόμο της ομάδας του Σιμεόνε για τη Λισαβόνα. Κι όλα θα συνωμοτούσαν για να το πετύχει. Ακόμα και το δοκάρι -που συμμάχησε με τον Κουρτουά για ν’ αποτρέψουν την ισοφάριση σε κεφαλιά του Λουίζ. Οι «ροχιμπλάνκος» όμως δε χρειάζονταν ΄σήμερα την τύχη. Και το έκανε ακόμα πιο… σαφές για λογαριασμό τους ο Αρντά: Δίνοντας τη χαριστική βολή στην Τσέλσι και την ευκαιρία στην ομάδα του να γράψει ιστορία στον τελικό της 24 Μαΐου.  

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΤΣΕΛΣΙ (Ζοσέ Μουρίνιο): Σβάρτσερ, Κόουλ (54’ Ετό), Κέιχιλ, Τέρι, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Ραμίρεζ, Αθπιλικουέτα, Γουίλιαν (77’ Σίρλε), Αζάρ, Τόρες (67’ Μπα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ιλάριο, Κάλας, Όσκαρ, Φαν Χίνκελ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Φιλίπε Λουίς, Γκοντίν, Μιράντα, Χουανφράν, Σουάρεθ, Τιάγκο, Κόκε, Αρντά (83’ Κριστιάν Ροντρίγκεθ), Αντριάν (66’ Ραούλ Γκαρθία), Ντιέγκο Κόστα (76’ λ.τ. Σόσα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αρανθούμπια, Άλντερβαϊρελντ, Ντιέγκο, Βίγια

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Στάμφορντ Μπριτζ» 


πηγη:sport-fm

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *