Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Έκτακτη καταβολή αναδρομικών του ΕΚΑΣ σε δικαιούχους με αναπηρία

Στις 15 Μαΐου θα καταβληθεί με έκτακτη πληρωμή το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων με αναπηρία τουλάχιστον 80%, όπως ανακοίνωσε το ΙΚΑ. 

Αυτό αφορά 2.419 δικαιούχους, οι οποίοι θα βρουν στον τραπεζικό λογαριασμό τους το επίδομα Μαΐου και τα αναδρομικά ποσά ΕΚΑΣ του τρέχοντος έτους. Επιπλέον, το επίδομα του Ιουνίου θα καταβληθεί με τη σύνταξη του ίδιου μήνα, στις 29 Μαΐου. 

Οι υπόλοιποι 193.478 δικαιούχοι του ΕΚΑΣ για το 2014 θα πληρωθούν στις 29 Μαΐου το επίδομα και τη σύνταξη μηνός Ιουνίου 2014 μαζί με τα αναδρομικά ποσά του επιδόματος που δικαιούνται για φέτος. 

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΙΚΑ επισημαίνει ότι «οι συνταξιούχοι για τους οποίους δεν υπάρχει ασφαλής μηχανογραφική ένδειξη ότι φέρουν ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80% δεν θα περιληφθούν στην έκτακτη πληρωμή, αλλά θα ελεγχθούν σταδιακά από τα υποκαταστήματά μας ως προς το δικαίωμα είσπραξης του Ε.Κ.Α.Σ. κατά το τρέχον έτος ανεξαρτήτως ηλικίας, με βάση τη σχετική γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής και τα εισοδήματά τους, που εμφανίζονται στο εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας οικονομικού έτους 2013».



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *