Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Φονική έκρηξη με εκατοντάδες νεκρούς σε ορυχείο στην Τουρκία

Απίστευτη τραγωδία στα έγκατα της γης στην Τουρκία. Μετά από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην περιοχή Μανίσα στη δυτική Τουρκία τουλάχιστον 201 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους αλλά έντονοι είναι οι φόβοι ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί καθώς περίπου 200 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, 80 έχουν τραυματιστεί και ορισμένοι εξ αυτών είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ενώ 360 έχουν διασωθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 787 ανθρακωρύχοι βρίσκονταν μέσα στο ορυχείο την ώρα που ξέσπασε φωτιά. Η φωτιά προκάλεσε την έκρηξη μετασχηματιστή και κατέρρευσε μια στοά καταπλακώνοντας εργάτες.

Το ορυχείο βρίσκεται σε βάθος 1 χιλιομέτρου σύμφωνα με την ειδική υπηρεσία διαχείρισης έκτακτων κρίσεων και φυσικών καταστροφών.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από εγκαύματα και ασφυξία, ανακοίνωσαν οι αρχές της Τουρκίας.

Επί τόπου επιχειρούν, μετά από εντολή της κυβέρνησης, τα πιο έμπειρα σωστικά συνεργεία από όλη την Τουρκία καθώς οι ώρες είναι κρίσιμες για τη διάσωση επιζώντων αλλά και οι συνθήκες ιδιαίτερα επικίνδυνες καθώς μπορεί να καταρρεύσουν και άλλα σημεία του ορυχείου.

Οι προσπάθειες επικεντρώνονται κυρίως στο να διοχετευτεί καθαρός αέρας στις εγκαταστάσεις για όσους έχουν εγκλωβιστεί εκεί.

Δηλώσεις στήριξης προς τα θύματα και τους συγγενείς έκανε και ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ενώ κηρύχθηκε και τριήμερο εθνικό πένθος μετά την τραγωδία. "Εξαιτίας της καταστροφής στο ανθρακωρυχείο της Σόμα, κηρύχθηκε εθνικό πένθος τριών ημερών από την (Τρίτη) 13η Μαΐου", αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



ΠΗΓΗ: news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *