Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Μόλις ένας στους δέκα έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση

Την τελευταία στιγμή φαίνεται ότι θα καταθέσουν και φέτος τις φορολογικές δηλώσεις οι περισσότεροι φορολογούμενοι. Μόλις το 12,5% έχει υποβάλει δήλωση, στους δύο μήνες που
είναι ανοιχτό το σύστημα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Η προθεσμία λήγει στο τέλος Ιουνίου και για ακόμη μια φορά αναμένεται ο όγκος των δηλώσεων να συσσωρευτεί τις τελευταίες ημέρες, δημιουργώντας φόβους για υπερφόρτωση του συστήματος και προβλήματα στη διαδικασία υποβολής.

Η καθυστέρηση στη μέχρι τώρα κατάθεση των δηλώσεων, όπως γράφει η Καθημερινή, οφείλεται σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σε σημαντικό βαθμό στο γεγονός ότι αρκετές αλλαγές της νομοθεσίας -για τη φορολόγηση ανέργων, φοιτητών και μικροκαταθετών- δεν είχαν διορθωθεί μέχρι και τις 15 Μαϊου. Πλέον οι διορθώσεις αυτές έχουν περάσει στο έντυπο Ε1 και οι συγκεκριμένες κατηγορίες μπορούν να συμπληρώσουν τη δήλωσή τους.

Στο ταμείο καλεί η Εφορία έναν στους τρεις φορολογούμενους

Χρεωστικό είναι ένα στα τρία εκκαθαριστικά των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής. Από τους 696.367 φορολογούμενους που έχουν υποβάλει δήλωση, οι 235.456 καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρο για τα εισοδήματα του 2013, ενώ δύο στους τρεις είτε έχουν μηδενικό εκκαθαριστικό είτε δικαιούνται επιστροφή φόρου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων οι χρεωστικές δηλώσεις ανέρχονται στο 33,83% με συνολικό ποσό φόρου 213,4 εκατ. ευρώ. Ο πρόσθετος φόρος που πρέπει να πληρώσουν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 906 ευρώ.

Οι «τυχεροί» φορολογούμενοι που δικαιούνται επιστροφή φόρου ανέρχονται σε 140.135 και θα λάβουν κατά μέσο όρο 201 ευρώ.



Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *