Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Οι Ιρανές πετούν τα τσαντόρ τους σε μια ιστοσελίδα στο Facebook - Φωτογραφίζονται με το κεφάλι ακάλυπτο

Oι γυναίκες στο Ιράν πέταξαν τα τσαντόρ τους. Εστω και για λίγο και μόνο σε μια σελίδα στο Facebook. Σε μια σελίδα με τίτλο «Οι κλεμμένες ελευθερίες των γυναικών του Ιράν» (Stealthy freedoms of iranian women) οι γυναίκες ποζάρουν στο φακό χωρίς τσαντόρ, το οποίο είναι υποχρεωμένες να φορούν κάθε φορά που βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Είναι νέες γυναίκες, φοιτήτριες, μαμάδες ή και γιαγιάδες. Βγάζουν φωτογραφίες όπως οι περισσότερες γυναίκες στον κόσμο, με τα μαλλιά τους ελεύθερα στον αέρα κι ύστερα τις αναρτούν στο facebook.

Η σελίδα χειρίζεται η ιρανή δημοσιογράφος Ασίχ Αλινετζάντ, η οποία ζει εξόριστη στη Βρετανία. Η σελίδα γεννήθηκε στις 3 Μαϊου κι έχει ήδη αποκτήσει 93.000 φίλους. Μέσα από αυτή, οι Ιρανές αναπνέουν λίγο αέρα ελευθερίας. Εστω και διαδικτυακό...








ΠΗΓΗ: iefimerida

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *