Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Υπογράφεται η Συνθήκη Ειρήνης των Βερσαλλιών (Σαν σήμερα 29/6)

1919: μετά από έξι μήνες διαπραγματεύσεων, υπεγράφη η Συνθήκη Ειρήνης των Βερσαλλιών, που τερμάτισε επίσημα τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ανάμεσα στην Αντάντ και τη Γερμανική Αυτοκρατορία. Σύμφωνα με αυτήν, η Γερμανία αποδεχόταν την πλήρη ευθύνη για την έναρξη του πολέμου και αποδεχόταν να πληρώσει πολεμικές αποζημιώσεις σε διάφορες χώρες.


1929: Ο Αλέξανδρος Φλέμινγκ ανακοινώνει ότι στη μούχλα ενυπάρχει αντιβιοτική δράση.

1946: Κύριο άρθρο του ηγέτη του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη στον «Ριζοσπάστη» με τίτλο «Τραβάμε για εμφύλιο πόλεμο;».



 
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 29/6
 
1966 Οι The Beatles φτάνουν στο Τόκιο για την πρώτη και μοναδική περιοδεία τους στην Ιαπωνία. Ο αναμενόμενος αριθμός εισιτηρίων υπερκαλύφθηκε επτά φορές. Λόγω της 'beatlemania', τα μέλη του συγκροτήματος καθ' όλη την παραμονή τους στην χώρα αναγκάστηκαν να παραμείνουν στα δωμάτια τους στο ξενοδοχείο Tokyo Hilton.
 
1969 Στα πλαίσια του Denver Pop Festival στο Mile High Stadium στο Κολοράντο των ΗΠΑ, οι The Jimi Hendrix Experience δίνουν την τελευταία τους παράσταση. Την στιγμή που το συγκρότημα παίζει το τραγούδι "Voodoo Child", το πλήθος φεύγει εκτός ελέγχου και η αστυνομία κάνει χρήση χημικών. Το συγκρότημα αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη σκηνή. Τη επόμενη ημέρα θα ανακοινωθεί η διάλυση του συγκροτήματος.
 
1985 Οι Mick Jagger και David Bowie ηχογραφούν το τραγούδι "Dancing in the Street". Θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο και θα σκαρφαλώσει μέχρι την έβδομη θέση του Billboard Hot 100. Το είχαν πρωτοηχογραφήσει οι Martha and the Vandellas το 1964.

Αθλητισμός 29/6
 

29/6/2008 Η Ισπανία κερδίζει την Γερμανία με 1-0 (33’ Fernando Torres) στον τελικό της Βιέννης και κατακτά το EURO 2008, που ολοκληρώνεται στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας. Η Ισπανία γίνεται μόλις η τρίτη χώρα που κατακτά τον τίτλο για δεύτερη φορά (πρώτη η Γερμανία με 3 και δεύτερη η Γαλλία με 2). Για την Γερμανία είναι η έκτη συμμετοχή σε τελικό, αριθμός ρεκόρ, με δεύτερη την Ρωσία με 4 συμμετοχές. Ο ισπανός David Villa με 4 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Ο Ισπανός Luis Aragones, σε ηλικία 69 ετών και 337 ημερών, γίνεται ο γηραιότερος προπονητής σε τελικό EURO.

29/6/2005 Η UEFA ανακοινώνει ότι, για πρώτη φορά, θα διενεργεί ελέγχους doping και εκτός των αγώνων στην διοργάνωση του Champions League 2005-2006 για τις 32 ομάδες που θα περάσουν στη φάση των ομίλων. Αυτό σημαίνει ότι ένας παίκτης θα μπορεί να ελεγχθεί και πέραν των χρονικών ορίων του αγώνα, που ίσχυε μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που υιοθετήθηκαν από την 1η Ιουνίου, οι έλεγχοι αυτοί θα περιλαμβάνουν δείγματα αίματος και ούρων καθώς και ελέγχους ΕΡΟ


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *