Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Έκθεση έργων ζωγραφικής από το τμήμα 3D Animation του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β. Ελλάδος (pics)

Μια ιδιαίτερη έκθεση ετοίμασαν οι σπουδαστές των τμημάτων 3D Animation του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β. Ελλάδος. Η έκθεση, που έχει τίτλο «SinαμARTημα», είναι μια συνδιοργάνωση του Metropolitan
Hotel και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β. Ελλάδος και θα διαρκέσει από τις 2 Ιουνίου 2014 έως και τις 22 Ιουνίου 2014. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 2 Ιουνίου στις 21:00 στο Metropolitan Hotel όπου και φιλοξενείται η έκθεση.

Εννέα σπουδαστές, μέσα από τη δουλειά τους, προσεγγίζουν τα σύγχρονα αμαρτήματα της εποχής, της χώρας και της γενιάς τους με τη διεισδυτική ματιά του καλλιτέχνη και τα αποτυπώνουν στα έργα τους επιχειρώντας μέσα από τη δημιουργία να ασκήσουν κριτική, να προβληματίσουν και να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη.


Η καθηγήτριά τους εικαστικός κ. Κωνσταντίνα Καπανίδου η οποία επιμελείται την έκθεση, μιλώντας για την προσπάθεια των σπουδαστών, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι νέοι δημιουργοί χρησιμοποιούν ποικιλία υλικών, από μολύβια και μελάνια σε χαρτί ως ακρυλικά και λάδια σε καμβά, για να εξετάσουν θέματα όπως η απληστία, η υποκρισία, η κακοποίηση ζώων, ο υπερκαταναλωτισμός και η ψευτοηθική. Επιστρατεύουν τη φαντασία και τους προβληματισμούς τους σε μια εποχή τόσο δύσκολη για αυτούς και βρίσκουν τη δύναμη και τον τρόπο να αντιδράσουν μέσα από την Τέχνη, που τους επιτρέπει να ασκήσουν κριτική η οποία τους παρέχει διέξοδο, τροφή για σκέψη και δυνατότητα για δράση».


Οι σπουδαστές που συμμετέχουν στην έκθεση με έργα τους: Δημήτρης Ζηνάς, Άννα Καρνή, Δέσποινα Λαζαροπούλου, Μιχάλης Μακρίδης, Κωνσταντίνος Μέγγιος, Δημήτρης Μήλης, Γιάννης Μπουσνάκης, Σάμη Ρώμης,Δέσποινα Λαζαροπούλου και Σάντρα Στόϊτσι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό που μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00.

Τίτλοι έργων:

F1: Δημήτρης Ζηνάς, «Imagination Suicide», Ακρυλικά σε καμβά, 35 x 45 εκ.
F2: Γιάννης Μπουσνάκης, «Ξενοφοβία», Μολύβι σε χαρτί, 29,7x42 εκ.
F3:Δημήτρης Μήλης, «Gluttony», Σινική μελάνη σε χαρτί, 40x50 εκ.
F4:Σάμη Ρώμης, «Ψευτοηθική», Σινική μελάνη και μαρακαδοράκι σε χαρτί 40 x 50 εκ
F5:Σάντρα Στοϊτσι. «Bullying», Ακρυλικά σε καμβά 50 x 60 εκ.
F6:Άννα Καρνή. «Ψέμα», Λάδια σε καμβά 35x50 εκ.
F7: Μέγγιος Κωνσταντίνος, «Enjoy your meal»,Ξυλομπογιά σε χαρτί42 x 60 εκ.
F8: Μιχάλης Μακρίδης, «Απόγνωση», Ακρυλικά σε καμβά
F9: Δέσποινα Λαζαροπούλου, «Brain surgeons», Ακρυλικά σε ακρυλικό χαρτί
30 x




























0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *