Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Τελευταίος χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη προς τον Αρχιμανδρίτη Κοσμά Χρυσουλά

Αποχαιρετούμε σήμερα έναν άξιο ιερέα, έναν συμπολίτη μας που συνδέθηκε με την σύγχρονη ιστορία της Πέλλας.

Η κοινωνική συμβολή του στον τόπο, το πνευματικό του έργο και η τελευταία προσφορά του ιστορικών κειμηλίων στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, που τον τίμησε για το συνολικό του έργο, τον κατατάσσουν μεταξύ των αξιομνημόνευτων προσώπων στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. 

Με αγάπη και θαυμασμό τον θυμούνται εξάλλου όλοι όσοι γνωρίζουν, μελετούν και αναπτύσσουν την ελληνική ιστορία και ορθόδοξη παράδοση, τομείς στους οποίους αφιέρωσε σημαντικό μέρος της ζωής του. 

Ο πάτερ Κοσμάς ήταν πάντοτε κοντά στο ποίμνιό του. Με τις πρωτοβουλίες και τη δράση του, μας δίδαξε τι σημαίνει να είμαστε ενεργοί πολίτες. Είχε μία σημαντική συμβολή στην πνευματική ανύψωση των πιστών, στο μοίρασμα της εκκλησιαστικής αγάπης, όπως και στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. 

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους και, επίσης, στην ενορία της Αριδαίας που υπήρξε το πνευματικό του εφαλτήριο. Πατέρα Κοσμά, η μνήμη σου θα είναι παντοτινή. 


Θεόδωρος I. Θεοδωρίδης 

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *