Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Εκπαιδεύσεις Μελισσοκομίας στην Π.Ε. Πέλλας

Κρύα Βρύση

Στα πλαίσια υλοποίησης του Σχεδιασμού Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Πέλλας και κατόπιν εκδήλωσης σχετικού ενδιαφέροντος από πολίτες της Κρύας Βρύσης και όχι μόνο, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής πραγματοποίησε εκπαίδευση μελισσοκομίας 30 ωρών μέχρι τις 12 Ιουνίου.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης που υλοποιήθηκε και θα συνεχίσει και σε άλλες περιοχές της Π.Ε. Πέλλας είναι να δοθεί επαγγελματικός προσανατολισμός και κατεύθυνση προς την παραγωγή εξαιρετικών μελισσοκομικών προϊόντων ( βιολογικών ) με αυξημένο εξαγωγικό ενδιαφέρον και έτσι τα αγροτικά προϊόντα της Πέλλας να αποκτήσουν συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Η επιμόρφωση απευθύνεται σε όσους δεν έχουν μελισσοκομική εμπειρία και επιθυμούν να ασχοληθούν με την παραγωγή βιολογικών μελισσοκομικών προϊόντων. 

Υπεύθυνη επιμόρφωσης Αικ. Καλαϊτζίδου (Τεχνολόγο Γεωπόνο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής).

Μαυροβούνι 

Παράλληλα μέσω του προγράμματος «Εκπαίδευση των Μελισσοκόμων» του Υπ.Α.ΑΤ. θα πραγματοποιηθεί 3 ήμερη εκπαίδευση μελισσοκομίας στον ΕΓΛΟ Δήμητρα Σκύδρας στο Μαυροβούνι με θέματα: Παραγωγή Βασιλικού Πολτού – Βασιλισσών και παραγωγή εξειδικευμένων μελισσοκομικών προϊόντων όπως : κηραλοιφές κλπ. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο τηλέφωνο 2381089483 Υπεύθυνος Σιδηρόπουλος Μιχάλης του ΕΛΓΟ. 

Έδεσσα

Επιπλέον οργανώνεται να πραγματοποιηθεί εκπαίδευση 30 ωρών και στην Έδεσσα κατόπιν εκδήλωσης μεγάλου ενδιαφέροντος στην περιοχή σε χώρο της Π.Ε. Πέλλας ( Νομαρχία ). 



Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *