Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Στην επίσημη έναρξη του Ελληνικού Φεστιβάλ στο Darwin της Αυστραλίας παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

Πραγματοποιήθηκε χθες, στις 15:00 τοπική ώρα Darwin της Αυστραλίας, η επίσημη έναρξη του Ελληνικού Φεστιβάλ, εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Αξίζει να τονιστεί ότι το Ελληνικό Φεστιβάλ «μετρά» 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Darwin. 


Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός της Τοπικής Κυβέρνησης του Darwin κ. Adam Giles, ενώ, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν και οι κ.κ. Υπουργοί David Tollner και Peter Styles. Την εκδήλωσε χαιρέτισε και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης, ο οποίος ευχαρίστησε την Τοπική Κυβέρνηση του Darwin για τη σημαντική βοήθεια που προσφέρει στους Έλληνες της Ομογένειας. Ακόμη, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της Ελληνικής Γλώσσας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Πέλλα, τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Μέγας Αλέξανδρος. 

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρίδης συνεχάρη τον Hellenic Macedonian Association της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Στράτο Πούλο, ο οποίος κατάγεται από την Πιπεριά Αλμωπίας, καθώς επίσης τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας κ. Γιάννη Νικολάκη για τη μεγάλη τους συμβολή στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Ελληνικής Ομογένειας του Darwin. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Πρωθυπουργό κ. Adam Giles και στους κυρίους Στράτο Πούλο και Γιάννη Νικολάκη.


Θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στο περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στο Ελληνικό Φεστιβάλ στο οποίο περίοπτη θέση κατέχουν τα παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται στην Πέλλα από επιχειρήσεις και βιοτεχνίες της περιοχής οι οποίες είναι ΄΄Τοπικός Οίνος Πέλλας΄΄, ΄΄Οινοποιείο Estele Καρακίτσης΄΄, ΄΄Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών Χιονάτη΄΄, ΄΄Αλμωπία΄΄, ΄΄Η Ευτυχία΄΄, ΄΄Αγροζύμη΄΄, ΄΄Όπως παλιά΄΄, ΄΄Ανάστω΄΄, ΄΄Green Blue Savours΄΄, ΄΄ΟΝΟϊάματα΄΄, ΄΄Τα Γλυκά της Αθηνάς΄΄, ΄΄Frui Trade΄΄, ΄΄Soudis΄΄. Επίσης, στο εκθεσιακό περίπτερο παρουσιάζονται οι ομορφιές της Π.Ε. Πέλλας και της Π.Κ.Μ. μέσα από το νέο τουριστικό υλικό του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας. 


Επισημαίνεται ότι, χθες, πρώτη μέρα της διοργάνωσης οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 15.000. Το Ελληνικό Φεστιβάλ ολοκληρώνεται σήμερα, Κυριακή, 8/6.





























ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *