Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Ο Άνθιμος ξαναχτυπά - "μην ανακατεύετε τα άγια ζητήματα με τα σκυλιά" λέει για το gay pride

«Αίσχος» και «πρόκληση» χαρακτήρισε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος τις εκδηλώσεις του Thessaloniki Pride, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο στην πόλη.

«Η Εκκλησία έχει μια προτροπή: "μη δώτε το άγιον τοις κυσί", δηλαδή "μην ανακατεύετε τα άγια ζητήματα και πράγματα με τα σκυλιά"» απάντησε ο μητροπολίτης, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Σεβαστείτε και το σχήμα και τη ζωή μου ολόκληρη για τα θέματα της Εκκλησίας και του λαού μας και την ευπρέπεια και μη με αναμιγνύετε με αυτό το αίσχος. Τελείωσε. Είναι μια διαστροφή της ανθρωπίνης υπάρξεως» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος και τόνισε πως δεν έχει επικοινωνήσει για το θέμα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Ανέφερε ακόμη ότι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση χριστιανικών οργανώσεων στην αυλή του Αγίου Δημητρίου το βράδυ της Παρασκευής και θα ακολουθήσει αγρυπνία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το gay pride, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραστεί και ο ίδιος.




πηγή:koutipandoras.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *