Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Γεννιέται ο Μίκης Θεοδωράκης (Σαν σήμερα 28/7)

1925 γεννιέται ο διακεκριμένος Έλληνας συνθέτης από τη Χίο, Μίκης Θεοδωράκης.

1913 Με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου που υπογράφουν οι αντιμαχόμενες δυνάμεις λήγει ο Β. Βαλκανικός πόλεμος.

1929 48 χώρες υπέγραψαν τη Συνθήκη της Γενεύης που ρύθμιζε τον τρόπο μεταχείρισης των αιχμαλώτων. την ίδια μέρα, γεννήθηκε η Ζακλίν Μπουβιέ "Τζάκυ" Κένεντι Ωνάση, χήρα του Αμερικανού προέδρου Τζον Φ. Κένεντι και του Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση.




 
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 28/7
1943 Ο Βρετανός πιανίστας και τραγουδοποιός Rick Wright (Richard William Wright 1943-2008) γεννήθηκε στο Hatch End του Λονδίνου. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Pink Floyd από την ίδρυση τους. Συμμετείχε επίσης σε φωνητικά και έκανε πρώτη φωνή στα τραγούδια του Syd Barrett, "Astronomy Domine" και "Matilda Mother". Ήταν το μόνο μέλος του συγκροτήματος που δεν ήταν παρών στην επίσημη παρουσίαση του φιλμ "The Wall" το 1982, λόγω της άσχημης σχέσης που είχε αναπτύξει με τον Roger Waters κατά την ηχογράφηση του ομότιτλου άλμπουμ. Το 2005 το όνομα του γράφτηκε στο UK Music Hall of Fame.

1949 Ο Βρετανός ντράμερ Simon Kirke (Simon Frederick St George Kirke) γεννήθηκε στο Λάμπεθ του Λονδίνου. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στα rock συγκροτήματα Bad Company και Free. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Ringo Starr, Wilson Pickett, Ray Charles, Jerry Lee Lewis, Keith Richards, Ronnie Wood και Eric Clapton.

1966 Οι The Rolling Stones δίνουν την τελευταία συναυλία της περιοδείας τους 1966 American Tour στην Χονολουλού της Χαβάης. Θα είναι και η τελευταία ζωντανή εμφάνιση του συγκροτήματος στην Αμερική με τον κιθαρίστα και ιδρυτικό μέλος Brian Jones.
Αθλητισμός 28/7
 
2004 Η UEFA ανακοινώνει ότι, για πρώτη φορά, θα διενεργεί ελέγχους doping και εκτός των αγώνων στην διοργάνωση του Champions League 2005-2006 για τις 32 ομάδες που θα περάσουν στη φάση των ομίλων. Αυτό σημαίνει ότι ένας παίκτης θα μπορεί να ελεγχθεί και πέραν των χρονικών ορίων του αγώνα, που ίσχυε μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που υιοθετήθηκαν από την 1η Ιουνίου, οι έλεγχοι αυτοί θα περιλαμβάνουν δείγματα αίματος και ούρων καθώς και ελέγχους ΕΡΟ

 
Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *