Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Τα αρχαία ελληνικά στα Γυμνάσια (Σαν σήμερα 9/7)

1987 Θόρυβος για επαναφορά των Αρχαίων Ελληνικών στα γυμνάσια

1956 Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πλήττει τη Σαντορίνη, με αποτέλεσμα 53 άνθρωποι να βρουν τον θάνατο και περισσότεροι από 100 να τραυματισθούν. Από τον σεισμό προκλήθηκε τεράστιο παλιρροϊκό κύμα, που απλώθηκε στα νησιά των Κυκλάδων, τη Ρόδο, την Κρήτη και τις ακτές της Νότιας Πελοποννήσου.

1961 Υπογράφεται στην Αθήνα η σύνδεση Ελλάδας – ΕΟΚ.






Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 9/7
 
1975 Ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και παραγωγός Jack White (John Anthony Gillis) γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν. Είναι ιδρυτικό μέλος τριών συγκροτημάτων The White Stripes, The Raconteurs και The Dead Weather. Παράλληλα στην σόλο καριέρα του έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Beck, The Rolling Stones, Jeff Beck, Alicia Keys, Bob Dylan και Loretta Lynn. Έχει συμμετάσχει στα soundtrack των ταινιών "Quantum of Solace" και "Cold Mountain". Το 2009 συμμετείχε μαζί με τους Jimmy Page (Led Zepellin) και The Edge (U2) στο μουσικό ντοκιμαντέρ "It Might Get Loud". Θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες μουσικές προσωπικότητες της γενιάς του. Τον Απρίλιο του 2012 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο "Blunderbuss".
 
1964 Στην κορυφή των Βρετανικών Singles Chart βρίσκονται οι The Animals με το τραγούδι "House of the Rising Sun". Το παραδοσιακό αμερικάνικο τραγούδι συναντάται και με τον τίτλο "Rising Sun Blues". Μια από τις πρώτες του γνωστές ηχογραφήσεις είναι αυτή των Clarence Ashley και Gwen Foster (1933) και "The Risin' Sun" από τον Alger "Texas" Alexander το 1928.
 
1983 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Police με το τραγούδι "Every Breath You Take". Είναι μέρος του άλμπουμ "Synchronicity" που κυκλοφόρησε στις 20 Μαΐου. Το 1984 κέρδισε δύο βραβεία Grammy, τα "Song of the Year" και "Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocal".

Αθλητισμός 9/7
 
 

9/7/2006 Η Ιταλία κατακτά το 18ο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου νικώντας την Γαλλία με 5-3 στα πέναλτυ (1-1 καν.) στον τελικό της διοργάνωσης που διεξάγεται στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Είναι ο τελευταίος αγώνας του Zinedine Zidane, ο οποίος αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα στην παράταση μετά από κεφαλιά που έδωσε στο στήθος του Marco Materazzi

9/7/2000 Ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου γίνεται ο πρώτος Έλληνας σφυροβόλος που σπάει το φράγμα των 80μ με πανελλήνιο ρεκόρ 80.45 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *