Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Η απάντηση της ΓΕΝΟΠ στην κυβέρνηση

Η απάντηση της ΓΕΝΟΠ στην κυβέρνησηΚι ενώ αναμένεται η έκδοση και η διανομή των φύλλων πορείας μετά την απόφαση για επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ συνεδριάζουν για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Η επιστράτευση αποφασίστηκε το πρωί μετά την απόφαση του πρωτοδικείου της Αθήνας το οποίο έκρινε παράνομη την απεργία των εργαζομένων κι ενώ οι εργαζόμενοι είχαν ήδη αποφασίσει την συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη αναφέρει:
“Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.

Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους.

Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει”.

Το πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε αργά χθες το βράδυ παράνομη την απεργία των εργαζομένων, κηρύσσοντας παράλληλα και καταχρηστικά κάποια από τα αιτήματα της κινητοποίησης. Παράλληλα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης ενέκρινε τη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σαββατοκύριακο “λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών”, δηλαδή την εκτύπωση των φύλλων πορείας.

Την επιστράτευση προανήγγειλε νωρίς το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στο Mega, λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η υποχρεωτική εφαρμογή αυτής της απόφασης.

Εκτός λειτουργίας άλλη μία μονάδα
Εκτός λειτουργιας έθεσαν το πρωί άλλη μια μονάδα στον ΑΗΣ Καρδιάς οι εργαζομενοι της ΔΕΗ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μονάδων που ειναι εκτός λειτουργιας απο 13 σε 14 σε σύνολο 21 μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη τη χώρα.

Οπως είπαν στο Thesstoday, τις επόμενες ωρες ετοιμάζονται να θέσουν εκτός λειτουργιας ακομη μια μονάδα, την 5η, στο Λαύριο.



Πηγή newsit.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *