Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Ιορδάνης Τζαμτζής «Οξύτατο πρόβλημα στη διάθεση των επιτραπέζιων ροδάκινων»

Το οξύτατο πρόβλημα διάθεσης των επιτραπέζιων ροδάκινων που έχει ως αποτέλεσμα τη χαμηλή τιμή του προϊόντος έθεσε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με επιστολή και ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη Γεώργιο. 

Ο κ. Τζαμτζής στην ερώτηση προς αρμόδιο Υπουργό προτείνει συνάντηση των φορέων με τη συμμετοχή εκπροσώπων από ομάδες παραγωγών και εξαγωγέων ώστε να δοθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα των χαμηλών τιμών αναφέροντας τα εξής: 

«Κύριε Υπουργέ,

Οξύτατο είναι το πρόβλημα της διάθεσης των επιτραπέζιων ροδάκινων.

Γνωρίζεται καλά, ότι οι τιμές κυμαίνονται στα 25 λεπτά και αυτά καλύπτουν μόλις και μετά βίας τα έξοδα παραγωγής .

Οι αιτίες είναι πολλές , αλλά δεν είναι θέμα ανάλυσης σήμερα.

Ζητούμενο σήμερα είναι η αναζήτηση λύσεων στο μεγάλο αυτό πρόβλημα , των πολύ χαμηλών τιμών, που θα οδηγήσει άλλη μια χρονιά τους ροδακινοπαραγωγούς στο μαρασμό και την εξαθλίωση.

Πάρα πολλοί από αυτούς, αδυνατούν να πληρώσουν τα έξοδα καλλιέργειας και φυσικά αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές του ΕΛΓΑ , τις εισφορές για την ασφάλισή τους στον ΟΓΑ , χρωστούν τα φάρμακα και τα λιπάσματα και δεν μπορούσαν να πληρώσουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.

Προτείνω να οργανώσετε μία συνάντηση των φορέων με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ομάδων παραγωγών και των εξαγωγέων , ώστε να αναζητηθούν λύσεις στο πολύ σοβαρό θέμα των χαμηλών τιμών .

Η συμμετοχή του Υπουργείου Εξωτερικών με το τμήμα Εξωτερικού Εμπορίου είναι επιβεβλημένη, διότι πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στις χώρες, όπου εξάγουμε επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια .

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της διάθεσης των επιτραπέζιων ροδάκινων;»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *